Kouwenhoven verkozen tot voorzitter

politiek n De Oegstgeestse Jolijn Kouwenhoven is onlangs verkozen tot voorzitter van het Els Borst Netwerk Leiden.

In juni 2018 is dit netwerk gestart en bedoeld voor D66-vrouwen uit Leiden en de Leidse regio. Ook vrouwen van buiten de partij die interessante bijeenkomsten willen bijwonen zijn welkom. Het netwerk heeft onder andere als doel om de drempel te verlagen voor vrouwen om politiek actief te worden en om diversiteit te agenderen en te stimuleren. 

"Vanaf 2019 ben ik als bestuurslid betrokken geweest. Ik ben trots en vereerd dat ik nu Liang de Beer mag opvolgen als voorzitter van het Leids Els Borst Netwerk. Onder Liang is het netwerk gegroeid tot ruim 90 leden uit de Leidse Regio. Aan mij de eervolle taak om haar werk voort te zetten. Ik heb ontzettend veel zin om samen met het bestuur nog meer vrouwen te activeren de politiek in te gaan" aldus Jolijn die naast haar voorzitterschap ook nog deel uitmaakt van de D66 fractie in Oegstgeest.


Jeugdhulp

politiek n Om de jeugdhulp in de Leidse regio effectief en efficiënt aan te pakken hebben vier gemeenten (Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude) in 2019 gekozen voor een eigen koers voor de jeugdhulp.

De visie op jeugdhulp is vastgelegd in het ‘Koersdocument doorontwikkeling Jeugdhulp Leidse Regio- Samen Sterk voor de Toekomst van Jeugdhulp'. Om de nieuwe visie te borgen in lokale regelgeving is een nieuwe verordening opgesteld. Om inwoners van Oegstgeest in de gelegenheid te stellen om mee te denken over deze wijzigingen, wordt de concept-verordening tot en met 24 september ter inzage gelegd voor inspraak. Na vaststelling van de inspraak door het college in oktober wordt de concept-verordening in december voor besluitvorming aan de raad voorgelegd.