Vrolijkheid nu fysiek samenkomen weer mag. | Foto Willemien Timmers
Vrolijkheid nu fysiek samenkomen weer mag. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Blij weerzien op haringparty

ondernemers n Het kan weer. Maandenlang kon het Platform voor Ondernemers Oegstgeest de maandelijkse bijeenkomsten niet houden vanwege de lockdown ten gevolge van de coronacrisis. Bijeenkomen is na de recente versoepelingen weer mogelijk. Hoe kon de eerste bijeenkomst van 2021, woensdag 7 juli, mooier vorm krijgen dan als jaarlijkse haringparty op het grasveld voor kasteel Oud Poelgeest.

Door Wim van Tuijl

De langdurige lockdown ontlokte aan voorzitter PVOO, Gerrit Jan Bezemer, de vraag of veel leden zakelijk problemen hebben gekend in deze periode. “Ongeveer dertig procent maakte zich daadwerkelijk zorgen over de toekomst, zeker de horecabranche. Echter, zeventig procent bleef optimistisch. Denk aan de food sector, hoveniers en schilders. Zij deden goede zaken, evenals de ICT-branche, die vraag kreeg vanuit de ondernemerssector om hun digitalisering te optimaliseren. Immers, er werd veel digitaal geshopt”. Hij wees er ook op dat het aantal horecaondernemingen na de versoepelingen van de maatregelen toeneemt. “Vanuit de media verneem ik dat de leegstand van winkelpanden afneemt. De gevreesde economische neergang lijkt mee te vallen en daarom word ik positiever over de toekomst. Wel houd ik een slag om de arm, omdat de effecten van de lockdown nog niet geheel in beeld zijn”.

Marjolein van der Jagt van Dorpsmarketing Oegstgeest kreeg gelegenheid om de aanwezigen te attenderen op de cartoonimpressie van Oegstgeest. Deze verschijnt in de vorm van een puzzel van 1000 stukjes, waarmee de bezitter Oegstgeest zelf op de ‘kaart' kan zetten. De puzzel zal te koop zijn bij onder meer de Rijnlandse boekhandel.
Na een woord van hartelijke dank aan Visgilde Hugo van der Meij, de catering van Oud Poelgeest en de muzikale omlijsting door Pieter Walvaart en Louis Eggen, begon onder groot enthousiasme een gezellig samenzijn met heerlijke haring en drankjes.