Afbeelding
Foto: Jan Willem Kakebeeke

Tegemoetkoming verhuurders

politiek n In het voorjaar van 2021 heeft het kabinet diverse maatregelen ingevoerd om de tweede golf besmettingen van het coronavirus te beperken. Amateursportcompetities bleven volledig stilgelegd, binnen sporten was niet mogelijk.


De gemeente Oegstgeest heeft eerder al uitstel van betaling verstrekt aan sportverenigingen die een accommodatie huurden voor het eerste kwartaal van 2021. Dit uitstel is dankzij de beleidsregel ‘tegemoetkoming verhuurders sportaccommodaties COVID-19’ omgezet in (gedeeltelijke) kwijtschelding. Ook aan sportverenigingen met een eigen accommodatie en aan scoutinggroepen betaalt de gemeente een analoge vergoeding. Dit wordt in de najaarsnota verwerkt.


Parkeernota Oegstgeest 2021

politiek n Met de Parkeernota 2021 is het parkeerbeleid geactualiseerd en aangevuld met onder meer fietsparkeren.


Het fietsgebruik neemt nog steeds toe en dat wil de gemeente ook bevorderen met het oog op duurzaamheid en gezondheid. Goede fietsparkeervoorzieningen dragen daar aan bij. De nieuwe nota biedt ook meer mogelijkheden voor maatwerk, wat met het schaarser worden van de ruimte om te bouwen steeds belangrijker wordt. 


Het beleid is integraler gemaakt met meer aandacht voor groen en is klimaatbestendigheid. Mede met het oog op het tegengaan van verstening is de gemeente zeer terughoudend met het verlenen van uitritvergunningen.


Weer try-out Radius filmmiddag

film n Radius filmmiddagen probeert toch weer op te startten en wel op vrijdag 30 juli.

“Als er twintig of meer aanmeldingen zijn, voor 27 juli, kunnen we een zaal huren. We zijn allen als senioren gevaccineerd en we gaan op anderhalve meter van elkaar zitten, in het Dorpscentrum,” aldus Cornelia Middelkoop.


Tijd: 14.30 u (zaal is eerder open)

Kosten: € 5-

Opgeven kan via Radius, tel.: 7074200. 

“We hopen op een goede opkomst na alle maanden van stilte.”