Ajax behaalt nipte zege

Cricket n Ajax heeft ook de tweede competitiewedstrijd in winst omgezet. Afgelopen zondag trok Ajax in de slotfase tegen Hengelo de winst naar zich toe, waardoor het aan de leiding gaat in de overgangsklasse.

Ajax begon met fielden. Dit betekende dat de tegenstander als eerste ging batten en moest trachten een zo hoog mogelijk totaal bijeen te slaan. Na 32 runs viel het eerste wicket. Een scherp fieldend Ajax zette vervolgens druk op de batslieden van Hengelo. De volgende batsmen waren relatief snel uit en op een totaal van 88 hadden inmiddels 8 batsmen hun wicket verloren. Een riante positie voor de thuisclub. Het vormde geen garantie dat Hengelo voor een laag totaal aan de kant zat.


De laatste slagmannen ondernamen een alles of niets offensief en bleken daarin succesvol. Nadat op 117 het negende wicket viel, zou Hengelo doorstoten naar een alleszins aanvaardbaar totaal van 162 runs. Van de bowlers onderscheidde Muzamal zich met het nemen van 3 wickets voor 39 runs en Himanshu pakte 2 wickets voor 18 runs, waarmee laatstgenoemde het zuinigste bowlde. Kaushik was zeer scherp en pakte drie vangballen.


Daarna was het antwoord aan Ajax om in 40 overs (elke over telt 6 ballen) het genoemde totaal te passeren. Het bleek een zware klus omdat Hengelo fieldend zeker niet slecht was. Met veel moeite kon Ajax het te maken runs per over volgen. Zeker omdat de tegenstander geregeld batters van Ajax uitkreeg. De slotfase was dan ook zeer spannend. Pas in de laatste over maakte Praneeth met een enorme slag die zes punten opleverde aan alle onzekerheid een einde; dit was een feit toen de op twee na laatste bal werd gebowld. Hij had een persoonlijk totaal van 24. Hari was met 43 runs topscorer en ook Iqbal had met een score van 25 een groot aandeel in het totaal van Ajax, dat nu koploper is in de overgangsklasse.