Afbeelding
Foto:

'Grenzen en Vrijheid' in de voormalige V&D

leiden n Kunst in het Singelpark (KiS) en kunstenaarsvereniging Ars Aemula Naturae hebben lokale kunstenaars uitgenodigd een kunstwerk te tonen binnen het thema Grenzen en Vrijheid, dat ook centraal staat in de tentoonstelling Welkom in Leiden!? in het Singelpark. Nicole Roepers, conservator actuele kunst Museum de Lakenhal, zal de opening verrichten.

Van 26 juni tot en met 25 juli organiseren KiS en Ars een van de grootste groepstentoonstellingen ooit in Leiden. Van dinsdag tot zondag van 10.00 tot 18.00 uur is de tentoonstelling open voor het publiek.

Ook de Oegstgeestse kunstenares Gérardine Sep-Blonk zal exposeren.

Waar Hudson Bay nog maar kortgeleden zijn waren uitstalde, zullen nu tekeningen, schilderijen, video en beelden te zien en te koop zijn. De tentoonstelling wordt gerealiseerd met warme ondersteuning van ASR Verzekeringen, eigenaar van het pand.

Centraal staat de kunstinstallatie van miniatuur versies van “de Paalzitter” van Fernando Sanchez Castillo, wiens hoge beeld staat bij de brug naar de Steenstraat, als onderdeel van tentoonstelling Welkom in Leiden!? Elke bezoeker wordt uitgenodigd om stil te staan bij de kunstinstallatie waarna een miniatuur van de Paalzitter meegenomen mag worden.


Publieksprijs

Bezoekers aan de tentoonstelling worden uitgenodigd om mee te stemmen voor de publieksprijs. Gemeente Leiden stelt twee publieksprijzen beschikbaar; een voor een beeld en de ander voor een tekening, foto of schilderij. De kunstwerken met de meeste voorkeursstemmen worden aangekocht voor de stad.

In navolging van de gemeente worden bedrijven en instellingen opgeroepen om na te denken over maatwerk opdrachten of aankopen. "Kiezen voor kunst is meer dan ooit nodig."


Boek: De Leidse Da Vinci Code

lezen n Deze week is in het Rijksmuseum van Oudheden de boekpresentatie van De Geheime Oorsprong, een Da Vinci Code-achtig boek met cruciale aanwijzingen die in Leiden te zien zijn.

Auteur Tom Vanderlaken bezocht vorige week boekhandel De Kler en de Rijnlandse Boekhandel in ‘schrijversdorp’ Oegstgeest waar de eerste boeken waren binnengekomen. Zaterdag 26 juni signeert hij ook vooraf te bestellen exemplaren bij het filiaal aan de Leidse Breestraat, met de week erop een online interview door Jeroen Windmeijer die eerder in vergelijkbare boeken Leiden centraal stelde.