Maxime Verhagen knipt het lint door om zo de vernieuwde sportschool officieel te openen. | Foto Arjan Leest
Maxime Verhagen knipt het lint door om zo de vernieuwde sportschool officieel te openen. | Foto Arjan Leest Foto: Arjan Leest

Vernieuwde Jenergy geopend

sport n Sportschool Jenergy opende afgelopen zaterdag, 19 juni, feestelijk het uitgebreide en verbouwde pand.

Van 9.00 tot 16.00 was er een open dag, en 's avonds om half zeven knipte Oegstgeestenaar Maxime Verhagen officieel het lint door van de vernieuwde sportschool, die nu enkel aan één kant van de Clusiushof gevestigd is. Daarna was het, op gepaste afstand, feest in de sportschool.
Eigenaresse Jenny Gaidoukevitch is blij weer open te kunnen na een roerig jaar. Vanwege een conflict met de gemeente mag de door Gaidoukevitch gecreëerde extra verdieping nog niet gebruikt worden. "Na veel correspondentie tussen mijn advocaat en de ambtelijke organisatie kon wethouder Nieuwenhuis geen uitbreiding toestaan, maar werd het wel toegestaan om de drie panden in het Clusiushof die door mij in gebruik waren samen te voegen tot één locatie," schrijft ze aan de gemeenteraadsleden. "De voorwaarde was dat het aantal vierkante meters gelijk moest blijven en dat het gebruik van de andere locaties beëindigd moest worden. ... Met het behoud van de bestaande vierkante meters kan ik op geen enkele manier ervoor zorgen dat mensen genoeg afstand van elkaar kunnen houden i.v.m. corona en veiligheid. ... Op dit moment heb ik twee verzoeken liggen voor extra vierkante meters, waarbij het nog maar de vraag is of dit toegestaan kan worden. Dit terwijl er voor de bestemmingsplanwijziging van 2017 helemaal geen beperkingen golden met betrekking tot het aantal vierkante meters."

Overigens lijkt het zo goed als zeker te zijn dat er aan de overkant een kleine supermarkt terug zal komen. Meer informatie hierover zal beschikbaar zijn op de wijkbijeenkomst op 1 juli bij De Vogels.