Doe mee met de Actie Vakantietas

geven n Kinderen uit kwetsbare gezinnen in Nederland kunnen meestal niet op vakantie. Geld voor leuke uitjes is er niet. Kerk in Actie organiseert in 2021 opnieuw de Actie Vakantietas, waarmee kerken in heel Nederland kinderen in armoede in hun regio blij kunnen maken met een rugzak vol verrassingen.

De diaconie van de Protestantse Gemeente Oegstgeest (Groene Kerk en Regenboogkerk) heeft contact gehad met alle basisscholen in Oegstgeest en een groot aantal organisaties dat zich bezighoudt met kwetsbare gezinnen. Voor elk kind uit deze gezinnen wordt een persoonlijk tasje gevuld met spullen voor de zomervakantie. Hoe kunnen Oegstgeestenaren helpen?

• Belangstellenden kunnen aangeven via het mailadres diaconie@pgoegstgeest.nl dat ze een tasje voor een kind willen vullen. Ze krijgen dan het tasje thuis geleverd met een A4 met suggesties voor de inhoud. Het richtbedrag per tasje is € 20,- Bij vragen kan men bellen met Nereida Lugo Flores, tel. 06-14648386 of Herma Pauptit, tel. 06-50280402. Mailen kan ook: nereidalugo@hotmail.com of hermapauptit@gmail.com. Het tasje wordt geleverd in de week van 21 juni en wordt weer opgehaald op vrijdag 2 juli 2021.

• Of: Men kan een bijdrage geven zodat de diaconie tasjes kan vullen. Iedere gift is zeer welkom op rekeningnummer NL87 INGB 0000 373456 t.n.v. de diaconie PGO o.v.v. Actie Vakantietas.


Voor meer informatie kan men kijken op kerkinactie.nl/vakantietas.


Radius filmmiddag 25 juni

film n “Wat zijn we happy, dat we na lange tijd weer een goede film kunnen vertonen. Sinds 1905 was er nooit zo’n gedwongen stop!” laat Cornelia Middelkoop enthousiast weten.

De vertoonde film geeft een schrijnend beeld van de samenleving nu. De regisseur Ken Loach (83) is in hart en nieren socialist. Voor deze film deed hij inspiratie op tijdens gesprekken bij een voedselbank. Veel van de bezoekers daar waren mensen die (zelfs met banen) niet in staat waren in de basale levensbehoeften te voorzien.

“De film zou verplichte kost moeten zijn voor alle leden van de Tweede Kamer. Loach zet ons aan het denken en maakt soms niet vrolijk. Maar er zit licht en lucht en humor in de prent,” aldus Middelkoop.

Dorpscentrum Oegstgeest - 14.30 uur ( zaal eerder open) - Kosten: E 5,-

De titel kan opgevraagd worden bij Radius: 707 42 00 en Dorpscentrum Oegstgeest 88 766 56. Graag aanmelding bij Radius, tot 21 juni. Dit met het oog op inrichting van de zaal.


Triatlon voor de veteranen

geven n Zaterdag 26 juni is het Nationale Veteranendag. Dit om de mannen en vrouwen in het zonnetje te zetten die zich met gevaar voor eigen leven ingezet hebben voor de veiligheid van anderen.

Ter ere van deze veteranen legt Joep Derksen voor het eerst een triatlon af. Mensen kunnen voor één euro raden, hoe lang hij doet over 1,5 kilometer zwemmen, 42,195 kilometer fietsen en 10 kilometer met de benenwagen. Wie het dichtst bij de eindtijd zit, ontvangt 100 euro.

De opbrengsten gaan naar de Stichting Zinsnede en worden gebruikt om exemplaren van veteranenboeken uit te delen aan kinderen in groepen 8 van basisscholen. Dit zodat de verhalen van de veteranen ook door de jonge generatie gelezen worden. Dit zal bijdragen aan de waardering voor de prestaties die de veteranen geleverd hebben.

Maar hoe kun je de juiste tijd het beste inschatten? Derksen tipt lachend: "Ga er maar gerust van uit, dat ik enkele uren meer nodig heb dan de echte triatleten!'' Voor meer informatie: www.zin-snede.nl.