Afbeelding
Foto: Wil van Elk

Tekenen

cursus n Na lange isolatie weer ontspanning en gezelligheid in het atelier van Mayo de Graaf.

“Door haar altijd positieve houding weet Mayo al je artistieke kwaliteiten in je naar boven te halen. Bij haar krijg je enorm veel zin om te tekenen en te schilderen. Dat heeft zij ons geleerd en dat maakt haar cursussen zo uniek,” zeggen de zusjes Mulder. “We maken nu schilderijen die we vroeger niet voor mogelijk hadden gehouden. “Ik voel me zo veilig in haar atelier,” zegt Alison, “het is hier zo relaxed. Mayo moedigt me aan om mijn gevoel te volgen en vindt nooit iets gek. Daarom gaat mijn ontwikkeling snel vooruit.”

“Ik verheug me elke week weer op de oefeningen die ze voor ons ontwikkelt. Elke keer weer anders, elke keer weer nieuw,” zegt Marian. “We leren hier zo ongelooflijk veel!”

Het zijn enkele citaten van leerlingen die bij Mayo de Graaf op les zitten. Het cursusaanbod varieert van werken met alle soorten materialen, zoals olieverf, acrylinkt, houtskool, stift of ballpoint. Recent ontwikkelde benodigdheden, maar ook de klassieke materialen. Elke week uitleg over kleurenleer, perspectief of bijvoorbeeld modeltekenen. Alles stap voor stap voor stap uitgelegd en getoond. In het tweede gedeelte van de les is er tijd voor eigen werk, waarbij Mayo je natuurlijk ook met raad en daad terzijde staat.

Kortom, wie enthousiast is en interesse hebt in het volgen van een gedegen cursus tekenen en schilderen, geeft zich op voor de lessen die in september beginnen.

0625232554 of per mail mayo8@casema.nl.


ComputerCafé start weer

senioren n Radius SeniorenComputerCafé opent weer de deuren. Gestart wordt op 1 juli met de spreekuren op dinsdag- en vrijdagmiddag van 13.45 tot 15.45 uur in de grote zaal van Radius, flat Haeswijk, Pres. Kennedylaan 141. Iedereen kan aankloppen met vragen over het gebruik van computer-, tablet- of smartphone. Aanmelden via 06 321 49 646 of post@scc-oegstgeest.nl.

Afbeelding