Afbeelding
Foto: PR

Regionale Energie Strategie

energie n De gemeenteraad van Oegstgeest heeft op 7 juni de Regionale Energie Strategie 1.0 (RES 1.0) aangenomen. Niet veel Oegstgeestenaren weten echter wat dat inhoudt.

“Nogal veel”, vindt raadslid Rolloos van de VVD. Hij wordt in de regio wel eens ‘de waterstofman’ genoemd en wist zijn fractie ervan te overtuigen als enige partij tegen de RES 1.0 te stemmen. Daar moet dan wel een erg goede reden voor zijn, zou je zeggen. “Die redenen zijn er zeker,” bevestigt Rolloos. “Gasunie, Tennet, Shell, Liander en bedrijven als Remeha en het beursgenoteerde Vopak; allemaal organisaties die juist vol inzetten op waterstof als opvolger van aardgas. In het begin nog niet honderd procent CO2-neutraal, maar waterstof maakt juist wel die transitie mogelijk door blijvend gebruik te maken van het gasnet, waar nu nog aardgas doorheen gaat maar straks mogelijk waterstof, op termijn duurzame waterstof. Waarom is dat niet in de plannen meegenomen in Oegstgeest? Dat is rationeel, financieel maar ook ecologisch onverklaarbaar,” zo verklaart Rolloos.


Nog meer redenen? Het raadslid vervolgt: “Het gasnet ligt er al, is in topconditie en is al bijna helemaal klaar voor waterstof. Daardoor maakt het gasnet warmte voor onze inwoners betaalbaar en behouden ze keuzevrijheid. Dat is heel belangrijk.”


Versoepelingen bij Poelmeer

zwemmen n Er kan weer meer in zwembad Poelmeer. Sinds afgelopen weekend zijn de volgende activiteiten weer in het bad toegestaan: Vrij zwemmen, Familie-zwemmen, Aqua'sporten groepslessen en de Liz en Wes Spetterles voor de kleintjes.

Kijk op de website van zwembad Poelmeer voor de openingstijden met ingang van zaterdag 5 juni www.optisport.nl/poelmeer.

Voor alle activiteiten dienen zwemmers van tevoren te registeren. Bel dan naar 071-5154737 of kom langs bij de receptie van zwembad Poelmeer.


Ook de horeca in Poelgeest is weer open. Ook hier zijn een reservering, registratie en gezondheidscheck verplicht.

"Maak vooral gebruik van onze mooie buitenterras", laat Poelmeer op de website weten. "Hier is namelijk plaats voor vijftig bezoekers."


Overigens is de grote glijbaan vanwege onderhoud helaas gesloten. Van maandag 7 juni tot en met donderdag 8 juli wordt deze weer opgeknapt.