Sneltest voor leerlingen

toets n Vanaf 14 juni kunnen leerlingen van het voortgezet onderwijs die een toetsweek hebben terecht voor een sneltest op de testlocaties in Leiden en Gouda. Ook leerlingen met herexamens kunnen hier gebruik van maken.

Het gaat om leerlingen met coronagerelateerde klachten of voor een herbevestiging van een positieve zelftest. De uitslag van de sneltest wordt binnen een uur per sms toegestuurd. Bij een negatieve uitslag kan je gewoon naar school.

Het maken van een sneltestafspraak kan tussen 8.00 en 17.00 uur bij het callcenter van de GGD Hollands Midden via 085 - 078 28 78. Buiten deze tijden kan gemaild worden naar vragenovercorona@ggdhm.nl.

De teststraat in Leiden (Verbeekstraat) is geopend van 08.00 tot 15.30 uur. De sneltest mogelijkheid voor leerlingen met toetsen of herexamens loopt tot 16 juli, de start van de zomervakantie.


Buren bestrijden brand met tuinslang

112 n Een oplettende buurvrouw heeft maandagochtend 14 juni waarschijnlijk voorkomen dat een in woning aan de Eli Heimanshof in Poelgeest een flinke brand is ontstaan.

Zij rook een brandlucht en ontdekte brand in de dakopbouw van de buren. Haar gealarmeerde man begon, samen met nog een buurman, met een tuinslang de brand te blussen. Ondertussen werd om een paar minuten voor acht de brandweer gebeld en werden de bewoners van de bewuste woning wakker gebonsd en gebeld.

De gealarmeerde brandweer heeft een deel van de dakopbouw en de muur gesloopt om de vlammen definitief te doven. Hoe de brand is ontstaan, wordt nader onderzocht.