KAGERPLASSEN • Het antieke voetveer De Heere Schouten gaat weer in de vaart. Het fraaie salonbootje dat vaart over ’t Joppe is meer dan een jaar aan de kant gebleven, maar vervoert vanaf 12 juni weer passagiers. Reserveren voor een Uitje op Maat kan door een bericht te sturen naar plannerdhs@zwanburgerroute.nl. | Foto: PR
KAGERPLASSEN • Het antieke voetveer De Heere Schouten gaat weer in de vaart. Het fraaie salonbootje dat vaart over ’t Joppe is meer dan een jaar aan de kant gebleven, maar vervoert vanaf 12 juni weer passagiers. Reserveren voor een Uitje op Maat kan door een bericht te sturen naar plannerdhs@zwanburgerroute.nl. | Foto: PR Foto: PR

Boek: Mikkel & Lof - Het Algenplot


lezen n 'Mikkel & Lof - Het Algenplot' van Jeannette de Keijzer uit Oegstgeest is een boek vol avontuur over zilvermeeuw Mikkel. Dit boek brengt de band tussen kinderen en de natuur in beeld.

Het mooie jeugdboek (10 tot 14 jaar) met een eigentijdse duurzame boodschap wordt sinds vrijdag 4 juni uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.
Mikkel, een driejarige zilvermeeuw, moet zijn zevende Pen halen. Dan pas gaat hij over naar het vierde leerjaar, waarin hij de laatste van tien Pennen moet halen. Als Mikkel hoort dat hij voor zijn volgende Pen een jong moet begeleiden, ziet hij dat niet zitten. Gekluisterd aan zo’n lastpak kan hij natuurlijk geen kant meer op. Maar dan bedenkt hij zich dat de instructeur niet aangaf welke soort hij moest coachen en hij doet iets ongebruikelijks: hij kiest een jonge Stapper als zijn beschermeling. Maar de avonturen, waarop hij hoopt, krijgen door aanvallen van de rode Rovers én de vondst van gif bij de kolonie een heel onverwachte wending.
Lof heeft relaxte plannen voor de meivakantie. Maar die pakken heel anders uit als hij stuit op de verdwijning van een zonderlinge wetenschapper. En ondertussen staat hij voor nóg een mysterie: wat wil die zilvermeeuw in vredesnaam van hem?

De Oegstgeestse Jeannette de Keijzer (1970) houdt veel van de natuur en is graag buiten. Mooi weer is meegenomen, maar ook wind en regen houden haar niet tegen. Met haar man, dochters en hond wandelt ze vaak op het strand en in de duinen. Dat is ook de plek die haar meevoert naar vroeger, naar eindeloze vakanties in Ouddorp aan Zee, waar ze met leeftijdgenoten rondstruinde en avonturen beleefde. En de plek die haar inspireerde tot het schrijven van een eigentijds verhaal: over vriendschap, over dieren, over je eigen gevoel volgen. Een verhaal waar niemand eigenlijk te oud voor is.

Mikkel & Lof - Het Algenplot Jeannette de Keijzer ISBN: 9789464314649 € 19,50

Afbeelding