Zonnepanelen op de Klinkerbergerplas

energie n Onlangs verscheen in het Leidsch Dagblad dat het bedrijf Sunrock een plan heeft ontwikkeld om drijvende zonnepanelen te plaatsen op de Klinkenbergerplas.

Door Arian van der Spek

Sunrock is een bedrijf dat zonnepanelen in grote schaal aanlegt op bijvoorbeeld daken van grote bedrijven.

De Klinkenbergerplas zou zich lenen voor zonnepanelen omdat de ecologische activiteit in het midden van de plas erg laag ligt, en er zodoende weinig geïntervenieerd hoeft te worden met de natuur.


De gemeenteraad is nog niet erg happig op het idee. Ook op Facebook wordt het plan niet met gejuich ontvangen. "Degene die dit heeft bedacht, heeft volgens mij iets te veel blauwalg binnengekregen", is een veelzeggende reactie van een Oegstgeestenaar.

Binnenkort (1 juli) verschijnt de Regionale Energiestrategie (RES), waarin de aanpak van dertien gemeentes in de Leidse regio beschreven wordt over hoe te verduurzamen binnen de regio. Hierbij is de Klinkenbergerplas nog niet opgenomen, maar in de definitieve versie zou dat wel mogelijk kunnen zijn. Het is dus afwachten of de plas voorkomt in deze strategie, en of Sunrock de toestemming krijgt om dit project op poten te zetten.


ComputerCafé start weer

senioren n Radius SeniorenComputerCafé opent weer de deuren. Gestart wordt op 1 juli met de spreekuren op dinsdag- en vrijdagmiddag van 13.45 tot 15.45 uur in de grote zaal van Radius, flat Haeswijk, Pres. Kennedylaan 141. Iedereen kan aankloppen met vragen over het gebruik van computer-, tablet- of smartphone. Aanmelden via 06 321 49 646 of post@scc-oegstgeest.nl.