Wandelen in Haaswijk

natuur n Het Milieu Educatie Centrum (MEC) wil de traditie om op de tweede zondag van de maand een wandeling door de natuur aan te bieden graag voortzetten. Deze maand is dat op 13 juni. Maar iedereen kan de wandeling natuurlijk ook op een andere dag maken, zie mecoegstgeest.nl.

De wandeling gaat weer in aangepaste vorm, omdat groepen nog steeds niet door een gids begeleid mogen worden. Het wordt dus weer een self guiding tour.

Deze wandeling gaat door een bijzonder stukje Oegstgeest, dat bij veel inwoners onbekend is. De wijk Haaswijk is in de jaren ’80 van de vorige eeuw gebouwd. Veel sloten van het oude weidegebied zijn in stand gehouden. Dit zorgt voor verrassende vegetatie. Zeker in juni zijn er volop bloeiende wilde bloemen en struiken, in het water, langs het water en op de open stukken. Het is een afwisselend gebied waar veel te ontdekken is wat betreft de plantenrijkdom. De wandeling loopt onder de hoogspanningsleiding door; dit is al lange tijd onderwerp van gesprek, want binnen Oegstgeest zijn is er burgerinitiatief dat deze leidingen graag onder de grond ziet verdwijnen.

De start is bij de bushalte aan het eind van de Klein Profijtlaan komende vanaf de Haaswijklaan. Het traject is toegankelijk voor rolstoelen.

De volgende excursie is op 11 september. Gewoontegetrouw gaat het dan over vleermuizen.

mecoegstgeest.nl