Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Uw mening over 'Endegeest'

politiek n Afgelopen donderdag, 20 mei, werd in de digitale, oordeelsvormende vergadering van de Commissie Ruimte de ‘gebiedsvisie’ voor ‘De Geesten’ besproken: Het gebied rondom kasteel Endegeest.

Veertig minuten was er vooraf gereserveerd voor de bespreking van het onderwerp: het werden er ruim vijfmaal zoveel.

De toekomstige inrichting van het landgoed houdt de Oegstgeester gemoederen dus behoorlijk bezig. Maar liefst dertien insprekers uitten donderdag hun zorgen over de op tafel liggende bouwplannen van projectontwikkelaar Oudendal voor het gebied.

Insprekers lieten weten bang te zijn dat landgoed Endegeest op termijn een gewoon bedrijventerrein wordt, als verlengde van het Leiden Bio Science Park, en dat rust en natuur verloren zullen gaan. Zo sprak iemand: “Er zijn plannen voor een hotel met honderd kamers en een wellness. De activiteiten die samengaan met een bedrijventerrein en grote horeca passen niet in dit rustige, mooie en meervoudig beschermde gebied.”
Wethouder Matthijs Huizing liet tijdens de commissievergadering weten dat toekomstige bebouwing in het gebied voor wat betreft architectuur zal moeten aansluiten bij Kasteel Endegeest, en niet op de Bio Science Park-gebouwen zal lijken.

Op donderdag 3 juni vergadert de Oegstgeester gemeenteraad opnieuw over deze gebiedsvisie. Dan zal een besluit genomen worden. Zoals het nu lijkt, zal de coalitie samen met D66 vòòr de visie stemmen.


Uw mening

De Oegstgeester Courant wil graag van de inwoners van Oegstgeest weten hoe zij de toekomst van ‘De Geesten’ voor zich zien.

Heeft u een mening hierover?

Stuur deze dan in maximaal 200 woorden naar redactie@oegstgeestercourant.nl. Appen mag ook naar 06-10089124.