Het nieuwe gedeelte van Begraafplaats Groene Kerk.
Het nieuwe gedeelte van Begraafplaats Groene Kerk. Foto:

Weekeinde van de Begraafplaats

begraafplaats n In het kader van het Nationale Weekeinde van de Begraafplaats nodigt Rhijnhof iedereen uit op zondag 30 mei van 11.00 tot 17.00 uur voor een wandeling op het 12 hectare grote Gedenkpark.

Aan de hand van een plattegrond en thematische routes kunnen bezoekers op eigen gelegenheid coronaproof wandelen. Er is natuur, kunst en een sneak preview van de nieuwe mogelijkheden voor asbestemming op Rhijnhof. Bezoekers kunnen kennisnemen van de Leidse Verstrooischaal, waarmee Rhijnhof een voor Nederland nieuwe manier van as verstrooien introduceert.


Rondleidingen bij Groene Kerk

begraafplaats n Op 28, 29 en 30 mei is het landelijke Weekend van de Begraafplaats. Helaas is het (evenals vorig jaar) door de coronamaatregelen niet mogelijk om alle geplande activiteiten door te laten gaan.

Begraafplaats Groene Kerk bewaart die activiteiten tot volgend jaar als er hopelijk weer van alles mogelijk is. "Nu beperken we ons tot de buitenactiviteit en dat is een rondleiding over de beide delen van de begraafplaats met toelichting over de bijzondere graven en kunstwerken die er te zien zijn. Uiteraard is de groepsgrootte beperkt, zodat we coronaproof kunnen rondwandelen. Het is daarom ook van belang dat u zich vooraf aanmeldt voor deelname."


Er zijn op zaterdag 30 mei twee rondleidingen gepland, de eerste om 10.30 uur. en de tweede om 13.00 uur. Mocht er te veel belangstelling zijn dan organiseert men nog een derde rondleiding om 15.30 uur. Wie mee wil doen, meldt zich aan via rondleiding@begraafplaats-groenekerk.nl.