Bijzondere talkshow vanuit Naturalis met dorpsgenoten

rotary n Op zaterdag 29 mei start om 10.00 uur een Talkshow van Rotary International, waar ook niet-leden van harte welkom zijn om mee te kijken. De Talkshow wordt live gestreamd vanuit het geheel getransformeerde Naturalis, sinds kort trots winnaar van de prestigieuze prijs European Museum of the Year 2021.

Het belooft een mooi en leerzaam event te worden, dat gaat over de belangrijke maatschappelijke thema’s 'transformatie' en 'innovatie'. Iets waar wij als burgers allemaal mee te maken hebben en/of krijgen.

De talkshow is georganiseerd door diverse dorpsgenoten: RI Gouverneur voor Zuid Holland, Paul van Grevenstein (Rotary Oegstgeest e.o.) en zijn teamleden, Joost Perquin (zelfde club) en dorpsgenoot Robrecht Timmermans (Rotary Oegstgeest-Rhijngeest).

Daarnaast is één van de belangrijke gasten ook een dorpsgenoot: Jaap Smit, Commissaris van de Koning voor Zuid-Holland. Hij gaat het hebben over het heden en de toekomst van Zuid-Holland. Andere onderwerpen zijn: de energietransitie, een spannende innovatie in de geneeskunde, een groots Leids event in 2022 èn de toekomstambities van Rotary en haar afdeling voor young professionals, Rotaract.


De overige gasten aan tafel die ochtend zijn Ab van der Touw (vm. CEO Siemens Nederland, al jaren betrokken bij diverse transities), Ton Rabelink (hoogleraar en Divisiehoofd Leids Universitair Medisch Centrum), Meta Knol (vm directeur De Lakenhal en nu directeur ‘Leiden, European City of Science’), Joeri Loman (vm. landelijk Voorzitter van Rotaract) en Froukje Zandvliet (huidige secretaris landelijk Rotaract Bestuur).


ROTARY

Rotary is een al 116 jaar bestaande wereldwijde organisatie van 1,2 miljoen leden, die blijkens wetenschappelijk onderzoek jaarlijks een slordige 1 miljard dollar aan vrijwilligersuren besteed en eenzelfde bedrag van circa 1 miljard dollar doneert aan lokale en internationale goede doelen. Rotary is als ‘People of Action’ organisatie het meest bekend van een adembenemend initiatief – het door vaccinatie wereldwijd helpen uitroeien van het wildtype polio. Na jaren van bloed, zweet en tranen en bakken geld is dat nu op 0,5 procent na gerealiseerd, dit met partners als de WHO en de Bill & Melinda Gates Foundation. Daarnaast is de filantropische poot – The Rotary Foundation – ook uniek: al enige jaren wordt het door een onafhankelijke organisatie gerangschikt tot de top 1% van beste goede doelen.


KIJKEN

Deelname aan de talkshow als publiek is heel eenvoudig. Surf die ochtend gewoon gratis naar www.rotary.nl.

"Het enige dat wij aan kijkers willen vragen is om een vrijwillige donatie te doen voor studiebeurzen voor studenten uit derdewereldlanden aan het wereldberoemde instituut voor watermanagement - IHE in Delft. Donaties graag op NL18 RABO 0356 1692 78 t.n.v. Stichting District 1600 Rotary International."