Bibliotheek is weer open

lezen n Goed nieuws voor boekenliefhebbers. Bibliotheek Bollenstreek is vanaf 20 mei weer geopend.

Uiteraard blijven de algemeen geldende coronamaatregelen van kracht. Daarbij is de bibliotheek zo ingericht dat het voor alle bezoekers én medewerkers veilig is.

Er mag een beperkt aantal mensen naar binnen bij de bibliotheek. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Handen moeten worden ontsmet bij binnenkomst en bij gebruik van apparatuur.

Bezoekers wordt gevraagd een gezondheidsverklaring in te vullen. Verder moet iedereen die naar binnen gaat een mandje meenemen. Per mandje geldt: maximaal een volwassene en een kind van jonger dan dertien jaar. Wanneer de mandjes op zijn, moeten bezoekers buiten wachten.

In de bibliotheek mogen ook weer bijeenkomsten voor groepen plaatsvinden. "Dat betekent dat we een aantal van onze activiteiten kunnen hervatten. Welke dat zijn en hoe we dat organiseren, gaan we op korte termijn bepalen", deelt de bibliotheek mee in een mail.

Bibliotheek Oegstgeest heeft daluren voor kwetsbare groepen en ouderen. Tijdens die uren is het rustig. Deze daluren zijn op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 17.00 tot 18.00 uur, en op woensdag van 10.00 tot 13.00 uur.

Voor leden van 70 jaar of ouder is er ook nog steeds de Boeken BezorgBieb.