Afbeelding
Foto:

Cultuurhuis De Paulus in actie met NLdoet op vrijdag 28 mei

helpen n De grootste vrijwilligersactie van Nederland NLdoet, wordt georganiseerd door het Oranjefonds en is op vrijdag 28 en zaterdag 29 mei. Ook in Oegstgeest doen een aantal organisaties mee, waar Cultuurhuis De Paulus (op 28 mei) er één van is.

Stichting Cultuurhuis De Paulus heeft als hoofdtaak het in- en exterieur van het gebouw (de voormalige Pauluskerk) als cultuurgoed en rijksmonument te behouden voor de toekomst. De stichting verhuurt de accommodatie aan door derden georganiseerde activiteiten op het gebied van levensbeschouwing, kunst en cultuur in de brede zin van het woord. Daarnaast zet het bestuur ook actief in op het organiseren van activiteiten op cultureel gebied zoals spiritualiteit, concerten, zang en dans.

De mensen die zich voor deze NLdoet opgeven, werken vrijdag samen met een aantal huidige vrijwilligers. Ze gaan aan de slag in het gebouw en de tuin van De Paulus. Daar hoort natuurlijk koffie bij en een eenvoudige lunch op het terras. "Het belooft dus een gezellige maar nuttige dag te worden. Het is fijn om een dag te helpen, maar misschien worden mensen zo enthousiast dat ze daarna overwegen om ons team te komen versterken", aldus een vertegenwoordiger van de stichting.

De werkzaamheden in het gebouw zijn onder andere het schoonmaken van de inventaris, trapopgang en het zemen van de ramen. Ook de tuin behoeft een opknapbeurt met onder andere wieden en schoonmaken van de tegels. De starttijd is 10.00 uur en rond 16.00 uur wordt er afgerond.

Interesse om ons mee te helpen en deze dag (coronaproof) tot een succes te maken? Zie voor meer informatie www.cultuurhuisdepaulus.nl. Opgeven kan via NLdoet: www.nldoet.nl/klus/voorjaarsschoonmaak-gebouw-en-tuin-cultuurhuis-de-paulus.