De manke Canadese gans wijkt niet van de zijde van het witte stel ganzen.| Foto Elly de Bruyn Prince
De manke Canadese gans wijkt niet van de zijde van het witte stel ganzen.| Foto Elly de Bruyn Prince Foto: Elly de Bruyn Prince

Menage à trois in Hofbrouckerpark

natuur n Het Hofbrouckerpark fungeert langzamerhand als een soort overloop van de Klaas Hennepoelpolder: steeds meer ganzen besluiten daar hun jongen te krijgen.

Er is een bijzonder paar witte ganzen met vijf pulletjes en een grote manke Canadese gans die niet van hun zijde wijkt. Hij hoedt en bewaakt het prille gezin. Er zit ook nog een witte gans op een nest en er is een stel nijlganzen met zeven kleintjes. Volop nieuw lenteleven! (Elly de Bruyn Prince)


SOEK zoekt vrijwilligers

inzet n De SOEK is een kwaliteits-kringloopwinkel in Oegstgeest. "We zijn een stichting die voor goede doelen in ons dorp werkt", laat een vrijwilliger weten.

Drie dagen in de week is een team van vrijwilligers actief in de winkel. "En nu komen we wat handen tekort. We zoeken collega's die verstand hebben van speelgoed, of van boeken en een technisch medewerker. Als je eenmaal bent ingewerkt kun je zelfstandig aan de slag. Je taken zijn het beoordelen van de kwaliteit van een product, het prijzen en vervolgens in de winkel plaatsen." Spreekt het je aan en heb je tijd en zin om bij ons te werken? Stuur dan een bericht naar         soekoegstgeest@gmail.com.