Er is de afgelopen weken veel vergaderd over het gebied 'De Geesten' en wat er wel en niet mag gebeuren. | Archieffoto Willemien Timmers
Er is de afgelopen weken veel vergaderd over het gebied 'De Geesten' en wat er wel en niet mag gebeuren. | Archieffoto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Gebiedsvisie De Geesten naar raad ter vaststelling

politiek n In de collegevergadering van afgelopen week hebben burgemeester en wethouders ingestemd met de geactualiseerde Gebiedsvisie De Geesten, het gebied rondom Endegeest. Het document wordt nu ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd.

De belangrijkste verschillen met de eerder vastgestelde Gebiedsvisie zijn dat het bouwvlak in het gebied van Natuurnetwerk Nederland komt te vervallen en compensatie hiervoor plaatsvindt door de bouwvlakken van het Gezondheidscentrum en het westelijk bouwvlak te vergroten. Het westelijk bouwvlak schuift hierbij ruim zeventien meter naar achteren. Verder zullen ten opzichte van de vorige Gebiedsvisie een aantal historische panden behouden blijven, te weten het Prieel, het Kruispunt en het Mortuarium. Het Kruispunt, het Mortuarium zullen samen met het Transformatorhuisje, het Weidepaviljoen en het Receptiegebouw een gemeentelijke monumentale status krijgen.

Het college meent met deze aanpassingen recht te doen aan een gedegen visie voor het plangebied De Geesten.


De gebiedsvisie wordt naar verwachting op 20 mei en 3 juni behandeld in de raad. De aanpassingen uit de gebiedsvisie worden verwerkt in het nieuwe ontwerpbestemmingplan dat - samen met de ondersteunende onderzoeken en het beeldkwaliteitsplan - opnieuw ter inzage wordt gelegd.