Bij Oud Poelgeest kan het hele Pinksterweekend heerlijk geverfd, gewandeld en genoten worden. | Archieffoto Willemien Timmers
Bij Oud Poelgeest kan het hele Pinksterweekend heerlijk geverfd, gewandeld en genoten worden. | Archieffoto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Dag van het Kasteel

Water en kleur vloeien samen bij Oud Poelgeest

kasteel n Komende maandag, Tweede Pinksterdag, is het de landelijke Dag van het Kasteel. Ook Kasteel Oud Poelgeest doet, op twee dagen en geheel coronaproof, weer mee.

Dit jaar is het thema van de Landelijke Dag van het Kasteel 'Wat? Water!'. Zie ook dagvanhetkasteel.nl.

Op Landgoed Oud Poelgeest heeft men daarom voor het hele Pinksterweekend gekozen hebben voor de tekst Water en kleur vloeien samen! Op beide pinksterdagen kunnen kinderen op 'het ovaal' (het grasveld) voor het kasteel terecht om mooie waterverftekeningen te maken. Alle kinderen zijn op 23 en 24 mei tussen 11.00 en 16.00 uur welkom voor deze gratis activiteit.

Alle tekeningen worden daarna (als de jonge kunstenaars hem niet mee naar huis willen nemen) opgehangen tussen de bomen van de oprijlaan. "Zo willen wij de allerlangste slinger tekeningen maken die er ooit in het bos heeft gehangen", laat een woordvoerder van het kasteel weten.


Terras

Natuurlijk is op beide dagen ook het terras open. Daar kunnen de ouders dan heerlijk genieten van koffie, een wijntje, een lunch of diner.


klassiek orkest

Op 24 mei staat er op de vlonder van het kasteel staat ook een klassiek orkest. Zij spelen deze Tweede Pinksterdag drie maal: om 11.30, om 13.00 en om 14.30 uur. Hierbij kunnen twaalf mensen per keer op de vlonder aanwezig zijn. Reserveren kan via de website van Oud Poelgeest.

Andere gasten kunnen al wandelend luisteren of op het grasveld staan. Dat is openbaar terrein.


Rondleidingen

Vrijwilligers van de Stichting Stichting Erfgoed Oud-Poelgeest verzorgen rondleidingen in het kasteel. Hier kunnen slechts twee personen per rondleiding aan meedoen. Bezoekers kunnen zich inschrijven bij een tafel die bij de ingang van het kasteel staat.
Wie lekker wil wandelen op het landgoed, vindt op de website van de Dag van het Kasteel een mooie wandeling met bijzonderheden van Oud Poelgeest.

Voor meer informatie:

dagvanhetkasteel.nl

kasteeloudpoelgeest.com


De Paulus in actie met NLdoet

inzet n Tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland, NLdoet, op vrijdag 28 mei, doet ook Cultuurhuis De Paulus mee.

Stichting Cultuurhuis De Paulus heeft als hoofdtaak het in- en exterieur van het gebouw (de voormalige Pauluskerk) als cultuurgoed en rijksmonument te behouden voor de toekomst. Het gebouw heeft een cultuurhuisfunctie en vormt een centrum voor culturele activiteiten voor Oegstgeest en omgeving.

De mensen die zich voor deze NLdoet opgeven werken samen met een aantal huidige vrijwilligers. Ze gaan aan de slag in het gebouw en de tuin van De Paulus. Daar hoort natuurlijk koffie bij en een eenvoudige lunch op het terras.

De werkzaamheden in het gebouw zijn o.a. het schoonmaken van de inventaris, trapopgang en het zemen van de ramen. Ook de tuin behoeft een opknapbeurt met wieden, schoonmaken tegels etc. Starttijd is om 10.00 uur en het is rond 16.00 uur afgelopen.

Opgeven kan via NLdoet: www.nldoet.nl/klus/voorjaarsschoonmaak-gebouw-en-tuin-cultuurhuis-de-paulus

Afbeelding