Renate Claassen, locatiemanager, deelt prijzen uit. | Foto W Timmers
Renate Claassen, locatiemanager, deelt prijzen uit. | Foto W Timmers Foto: Willemien Timmers

Dag van de Verpleging

zorg n Op 12 mei was het het de Dag van de Verpleging, en dit jaar werd in zorgcentrum Hofwijck groot uitgepakt om het personeel in het zonnetje te zetten.

Rond 11.00 uur was het complete team (voor een deel digitaal) aanwezig bij de aftrap: het Rad van Hofwijck waarbij prachtige, gesponsorde cadeaus verloot werden.

We staan er lang niet altijd bij stil hoe belangrijk het werk van verpleegkundigen en verzorgers eigenlijk is. Er zijn maar weinig branches waar bevlogenheid en passie zo nadrukkelijk om de hoek komen kijken. Dit alles met een duidelijk doel voor ogen: anderen beter maken, hulpbehoevende verzorgen en een waardevol leven geven. In een sector waar geluk en verdriet hand in hand gaan. "Onze collega's hebben daarnaast een heftig jaar achter de rug door het coronavirus en alles wat daarbij kwam kijken. Daarom willen we de medewerkers van Hofwijck Marente extra in het zonnetje zetten", liet men vanuit Marente weten. "Wij organiseren rondom deze dag diverse activiteiten voor de medewerkers. Zo staat er de hele week een massagestoel in onze locatie en verwennen wij onze collega's met vers fruit smoothies en heerlijke koffie."

Bij het Rad van Hofwijck werden dus mooie prijzen gewonnen, die gesponseerd werden lokale ondernemers uit Oegstgeest. Onder andere Passa Flor, Groentemeisjes, Apotheek Beker, Bike totaal, Mondzorg Jonker, Bloemist Bloem en Passie bij Dacor, Wijnkoperij De Gouden Ton, De Bosrand Oegstgeest en de Koffiemeulen brachten presentjes. Daarnaast kwam IJscafe Danice naar Hofwijck om ijs uit te delen voor medewerkers en bewoners.