De liggende boomstammen worden uit het Vroege Vogelspark verwijderd. Jarenlang werd er op geklauterd en gezeten. Omwonenden hopen dat er iets moois terugkomt. | Foto Willemien Timmers
De liggende boomstammen worden uit het Vroege Vogelspark verwijderd. Jarenlang werd er op geklauterd en gezeten. Omwonenden hopen dat er iets moois terugkomt. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Stammen Vroege Vogels park weg

natuur n Deze week zijn de liggende boomstammen uit het Vroege Vogelspark in Poelgeest weggehaald. De stammen vormden een natuurlijk speelobject voor veel kinderen (en volwassenen) in de wijk. De boomstammen waren na jaren liggen verrot, en werden in stukken gezaagd en afgevoerd.

Hoewel er begrip is dat onveilige stammen moeten worden weggehaald, vinden de buurtbewoners het ook jammer. Jarenlang werd er dagelijks op gespeeld, gezeten en geklommen. "Hoezo niet veilig genoeg meer?" laat een omwonende op Facebook weten. "Kinderen (en ouders) moeten ook leren dat een boom stuk kan gaan. Dan moet er een keer een pleister geplakt worden. Nou en?"

Wat er precies voor de stammen terug gaat komen is nog niet duidelijk. Plannen voor de (her)inrichting van het Vroege Vogels park zijn in de maak, laat de gemeente weten.








En zet er gelijk nieuwe speeltoestellen neer. Zoveel kinderen in deze wijk en zooooo weinig speeltoestellen. Kom op gemeente!

Ze konden niet vervangen worden?

Veel te leuk die boomstammen. Al zijn ze niet meer zo mooi.

Afbeelding