Fotograferen met je smartphone

online n Woensdag 19 mei om 19.30 uur start bij de Volksuniversiteit Oegstgeest de online cursus 'Fotograferen met je smartphone'.

Veel mensen maken tegenwoordig foto's met hun smartphone. Deze cursus bestaat uit drie online lessen waarin deelnemers leren om betere foto’s te maken. Aan bod komen onder andere compositie, gebruik van licht en handige apps om je foto's te bewerken. Met deze praktische en ongecompliceerde cursus wordt het maken van goede foto's met je smartphone kinderspel.
Deelname kost €35,00. Meer informatie en aanmelden kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl/volksuniversiteit.


Henri Lenferink herbenoemd

leiden n Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft op maandag 10 mei Henri Lenferink beëdigd voor een vierde termijn als burgemeester van Leiden. Lenferink is sinds 2003 burgemeester van Leiden en daarmee de langst dienende burgemeester in Nederland.

"Mijn hartelijke gelukwensen aan Henri Lenferink met deze herbenoeming. En ook aan de gemeenteraad, het college en de inwoners van Leiden. Henri Lenferink heeft een nuchtere blik en een scherpe geest. Hij is een echte verbinder die veel betekent voor de stad en de regio. Ik wens de burgemeester en de gemeente een goede voortzetting van de samenwerking toe”, aldus Jaap Smit.


Lenferink is naast burgemeester van Leiden ook voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden, lid van het Veiligheidsberaad en voorzitter van Holland Rijnland waarin dertien gemeenten samenwerken.