Een zwaan stijgt op. | Foto Karel Maijer
Een zwaan stijgt op. | Foto Karel Maijer Foto: Karel Maijer

Botanisch tekenen in de Bollenstreek

cursus n Op woensdag 26 mei van 11.00 tot 16.00 uur start de tweedelige cursus Botanisch tekenen bij de Volksuniversiteit Oegstgeest.

Tijdens deze cursus leren deelnemers in twee dagen stapsgewijs werken naar een botanische tekening. Observeren, meten, compositie bepalen, kleur mengen en tekenen komen voor in het werken naar een mooie botanische tekening.

Bloemen en planten bekijken en tekenen of schilderen heeft een rijke geschiedenis. Er zijn prachtige voorbeelden uit de 16e en 17e eeuw bekend. Tegenwoordig is het weer een trend om botanische tekeningen in het interieur te verwerken.

Gedurende de cursus wordt gewerkt op teken- en aquarelpapier met (kleur-)potlood. Er wordt gewerkt met levend materiaal zoals bloemen, bessen en blad. De cursus wordt in twee delen gegeven en vindt plaats op 26 mei en 2 juni van 11.00 tot 16.00 uur. Aanmelden kan voor €100,- via www.bibliotheekbollenstreek.nl.nl/volksuniversiteit.


Natuurlijk Oegstgeest

natuur n Trouwe Oegstgeester Courant-lezer Karel Maijer wandelt vaak door de natuur en maakt dan foto's van wat hij tegenkomt.

"Vanuit mijn auto, bij het Oegstgeesterkanaal langs de President Kennedylaan, zag ik deze zwaan vliegen. Het leek mij de moeite van stoppen en parkeren wel waard om er een foto van te maken".

Ook een mooie natuurfoto? redactie@oegstgeestercourant.nl