Leidens Ontzet 2021 heeft thema 'Veerkrachtig'

3oktober n Het thema voor 3 oktober 2021 is 'Veerkrachtig'. Een thema dat reflecteert aan de moed en volharding die de Leidenaren lieten zien tijdens de moeilijke tijd die voorafging aan Leidens Ontzet.

Tegelijkertijd is het een thema met een link naar de actualiteit. De inwoners van Leiden en haar ommelanden laten in deze coronatijden zien waar ze sterk in zijn. "Met elkaar zijn we veerkrachtig en kijken we naar elkaar om", aldus de 3 October Vereeniging.

De viering van dit jaar zal een dag langer duren dan normaal, omdat 3 oktober op een zondag valt. "We starten op zaterdag 2 oktober. Dan staan de Hutspotmaaltijd, Taptoe en de opening van de kermis gepland. Op zondag 3 oktober wordt de Pleintaptoe gehouden en op maandag 4 oktober vinden alle traditionele en feestelijke evenementen die normaal op 3 oktober geprogrammeerd zijn."


Puzzelrally FCO

rijden n De seniorleden van voetbalclub FC Oegstgeest kunnen op zondag 6 juni deelnemen aan een puzzelrit/rally met de auto.

"Nu we door corona nog steeds niet heel veel kunnen, organiseren we deze rally zodat de leden elkaar toch even kunnen zien en met elkaar wat leuks kunnen doen. Op gepaste afstand. Leden kunnen zich inschrijven via comcie@fcoegstgeest.nl.