De lampen zijn weer als nieuw.
De lampen zijn weer als nieuw. Foto:

Bewoners Oranjepark schrijven brief aan college over komst statushouders

welkom n 127 bewoners van het Oranjepark en omgeving hebben een brief geschreven burgemeester en wethouders om, naar aanleiding van alle ophef, te laten weten dat zij statushouders welkom willen heten in het dorp.

"Met deze korte open brief willen wij graag een tegengeluid laten horen na de recente gebeurtenissen en commotie in de gemeentelijke en landelijke politiek en in de media over de komst van statushouders in Oegstgeest", schrijven zij aan het Oegstgeester college.

"Ondergetekenden uit het Oranjepark willen hierbij graag hun steun uitspreken voor het besluit van de gemeente Oegstgeest om door te gaan met het COA en met de geplande komst van 175 statushouders, die gehuisvest zullen worden in het Hoefijzergebouw.

Het doet ons goed om te horen dat Oegstgeest een gastvrij dorp is! Wij willen de statushouders hier verwelkomen en hen als tijdelijke plaatsgenoten graag helpen om hun integratie in Nederland vorm te geven."

De brief is opgesteld door Sacha Kroonenberg en Andre Hoekema en ondertekend namens 127 bewoners van Oranjepark en omgeving. Frederik Hendriklaan (29 ondertekenaars), Willem de Zwijgerlaan (25), Nassaulaan (14), Emmalaan (14), Juffermansstraat (11), Terweeweg (9), Prins Hendriklaan (8), Koninginnelaan (6), overige lanen (11) ondertekenaars.