Afbeelding
Foto:

Vers van de maand

ZO’N TWINTIG SECONDEN


Het is vreemd, in de herfst van je leven te zijn.

Soms, als ik ’s zondagsochtends wakker word,

hoor ik mijn moeder roepen: ‘Kees!

Opstaan! Je moet om tien uur voetballen!’

En bijna hol ik dan naar de zolder

om mijn schoenen en scheenbeschermers te halen.

Natuurlijk, ik doe het niet.

Maar heel even, misschien zo’n twintig seconden

ben ik weer negentien.


Vreemd dat het verleden soms ineens weer heden wordt. 4 en 5 mei (oorlog en bevrijding) staan onuitwisbaar in de herinnering van velen. Ze mogen nooit worden vergeten.

Waar Cees Buddingh (1918-1985) over dicht, is van een andere orde: Tussen waken en slapen gaan in je hoofd deuren open naar vroeger: toen je moeder je riep dat je naar de voetbal moest en je de tijd vergeten was.

Dat beleef je in de herfst van je leven. Heel even denk je dat het waar en werkelijk is. Je was bijna uit bed gestapt en naar zolder gevlogen om je voetbalspullen te pakken. Tot je terug bent in het heden.

Buddingh is een meester in zo’n lichte, herkenbare schets (uit de bundel Gedichten 1974/1985, uitgave De Bezige Bij)..

De overgang van droom naar werkelijkheid duurt soms maar twintig seconden.

Ronald da Costa


Chef de Cabine bestaat tien jaar

ondernemen n Chef de Cabine bestaat deze week tien jaar. In deze bijzondere tijd heeft de eigentijdse salon in de De Kempenaerstraat van Oegstgeest, gespecialiseerd in hairstyling, make-up, nails, skincare en geuren, door innovaties en een bijzonder klantgericht team het tienjarig jubileum bereikt.

Woensdag 5 mei is er, met in achtneming van de geldende regels, aandacht voor dit bijzondere feit, met extra verzorging voor de bezoekers van Chef de Cabine.

De opening van een webshop en het thuisbezorgen van producten met maatwerk advies heeft de zaak verder doen groeien ondanks de vele beperkingen van het afgelopen jaar.