Publiciteitsfoto's
Publiciteitsfoto's Foto: Jelle IJntema

VoorleesExpress zoekt projectleider

voorlezen n De VoorleesExpress is een project van de Bibliotheek Bollenstreek waarbij vrijwilligers kinderen in gezinnen ondersteunen die moeite hebben met taal.

Zij bezoeken deze kinderen voor een vaste periode wekelijks aan huis of online om voor te lezen, samen te lezen en taalspelletjes te doen ter bevordering van de taalontwikkeling. De vrijwilligers zijn zo ook een voorbeeld voor de ouders zodat zij, binnen hun eigen mogelijkheden, het voorleesritueel over kunnen nemen.

De Bibliotheek Bollenstreek is op zoek naar een Projectleider VoorleesExpress. "Ben jij een netwerker pur sang, die zelfstandig en projectmatig kan werken, kansen ziet en ze verder ontwikkelt? Draai jij je hand niet om voor het grijpen van mogelijkheden als het gaat om het ontmoeten van (nieuwe) partners en de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten?" Lees de complete vacature op www.bibliotheekbollenstreek.nl.


Aanhouding voor mensensmokkel

politie n Op 21 april is een vijftigjarige vrouw uit Oegstgeest aangehouden op verdenking van mensensmokkel en zorgfraude.

De Oegstgeestse haalde Braziliaanse vrouwen naar Nederland om voor haar gehandicapte dochter te zorgen. Deze vrouwen hadden geen werkvergunning. Daarnaast werden ze vermoedelijke onderbetaald.

Twee Braziliaanse dames deden onafhankelijk van elkaar aangifte. Zij moesten naast zorgtaken ook huishoudelijke werkzaamheden verrichten. Ook bij kennissen.

Ook wordt de Oegstgeestse verdacht van zorgfraude door via een vals zorgbedrijf de uitkeringen voor haar dochter op te strijken. Zij kocht geen echte zorg in, maar liet de Braziliaanse vrouwen onderbetaald het werk doen.


Zadenactie

opbrengst n De diaconie van de Protestantse Gemeente Oegstgeest heeft begin april de aangekochte zakjes bloemenzaad verspreid in Oegstgeest. Er zijn 190 zakjes geleverd, wat een kleine 300 euro heeft opgebracht. Dit bedrag is door de diaconie afgerond tot € precies en overgemaakt naar Kerk in Actie voor het project De Kleine Arbeider in Bogotá, Colombia. Heel veel dank aan iedereen die heeft meegedaan aan deze actie! Nu is het wachten op alle bloemen die zullen bloeien in Oegstgeest voor de vlinders en bijen.