Vrijwilligerswerk bij Radius

helpen n “Mevrouw gaat binnenkort naar huis vanuit de revalidatie, en zou graag een vrijwilliger ontmoeten die een wandeling met haar kan maken en een boodschap voor haar kan doen.” Zomaar een vraag die bij Radius binnenkomt met het verzoek om een vrijwilliger.

Of dit voorbeeld: “Mevrouw loopt met een rollator en kan alleen niet goed naar buiten. Hierdoor zit ze veel binnen, en dat versterkt haar somberheid. Is er een vrijwilliger die een half uurtje met haar kan wandelen?”. Het zijn vaak kleine vragen, maar van grote betekenis voor iemand die “een goede buur” nodig heeft.

Radius bemiddelt graag bij deze vragen. "Heb jij tijd en zin om iets te doen voor een ander? Hoor jij graag van ons wie je kan helpen? Laat het mij weten: Adinda Heemskerk, sociaal werker Radius, a.heemskerk@radiuswelzijn.nl of 071 7074200. Wij nemen graag met jou je mogelijkheden en wensen door!"

Kijk ook op www.dorpskracht.nl om de openstaande vragen van Radius te zien en kijk waar jij iemand anders blij mee kan maken.


Kunstkasteel weer open

creëren n Heel blij was Hester Scheltens van Het Kunstkasteel na de persconferentie van afgelopen week: Dat de kinderopvang weer open mocht, betekende ook goed nieuws voor Het KunstKasteel.


En dus gingen op 19 april, na vijf maanden gesloten te zijn geweest, de deuren weer open voor groepen op maandag, dinsdag en donderdag. Tijdens de lockdown kwamen kinderen wel voor privélessen. Deze mogelijkheid blijft bestaan voor kinderen die dat willen. Meer informatie op www.kunstkasteel.com