Afbeelding
Foto: Cor de Jongh

Voortgang herstel duikerbrug - Plantenbakken en alternatieve ligplaatsen

politiek n Afgelopen 13 april stond het herstel van de duikerbrug in de Dorpsstraat op de agenda van de commissievergadering.

Door Cor de Jongh

Tijdens de vergadering ontstond er een discussie tussen de raad (VVD en Hart voor Oegstgeest) en wethouder Glasbeek over het uit elkaar trekken van de problematiek rondom stevigheid van de duikerburg en het verleggen van de kabels en leidingen. Deze lopen in feite onder de brugdelen door die naast de boogbrug liggen.

Met name de VVD gaf aan dat onderzoek uitwijst dat men niet exact weet of de boogbrug zelf wel in zo’n slechte staat zou zijn. Dat is volgens de heer Rolloos wat anders dan de conclusie ‘de boogbrug is heel slecht’. “Dus richt je op de beide zijbruggen waar de kabels en leidingen lopen. Verstevig of vernieuw die dan en laat de boogbrug zoals die nu is.” In deze redenering ging de wethouder echter niet mee. Hij houdt vast aan het opknappen van het geheel inclusief de boogbrug.

Er zijn wel twee toezeggingen gedaan door wethouder Glasbeek: Ten eerste komen er zeer binnenkort (na de vorstperiode) plantenbakken en worden de betonblokken voorzien van beplakking om deze te verfraaien. Ten tweede komt er in overleg met de eigenaren van de boten die wonen aan de Pastoorswatering een oplossing in de vorm van alternatieve ligplaatsen, nu zij voorlopig niet onder de duikerbrug door kunnen varen.

Afbeelding