Drie festivals in Park Landskroon

feest n Van 30 juli tot en met 1 augustus zullen er drie festivals plaats gaan vinden in het Park Landskroon (Oegstgeest aan de Rijn), zo meldt Unity.nu.

De Grote Zomerborrel, het Puur Festival en O'nine festival slaan de handen ineen om dit festivalweekend te realiseren en zullen gebruikmaken van hetzelfde terrein.

De festivals hebben alle drie een andere doelgroep. Waar de Grote Zomerborrel zich vooral richt op het iets oudere 'borrelpubliek', wordt het Puur Festival georganiseerd voor de echte festivalgangers. Het O'nine festival richt zich weer meer op liefhebbers van livemuziek. Casper Fok, organisator van de Grote Zomerborrel, laat op Unity.nu weten veel drukte in het festivalweekend te verwachten. "Mensen zitten al bijna anderhalf jaar thuis, en hebben weer behoefte aan een borrel of een feest."

Wanneer de festivals vanwege coronamaatregelen toch niet door kunnen gaan, krijgen de festivalgangers volgens de organisatoren hun geld terug. In dat geval zullen de initiatiefnemers zich richten op de toekomst om te kijken wat er op een later tijdstip wel weer mogelijk is.


Inbraken in auto's in drie wijken

politie n In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 april zijn in er in de wijken Nieuw Rhijngeest, Buitenlust en de Voscuyl door inbrekers auto’s doorzocht die niet afgesloten waren.

De politie roept op om vooral aangifte te doen. "Is er ook in uw auto ingebroken, dan kunt u via www.politie.nl aangifte doen. Heeft u beeldmateriaal waar de mogelijke dader goed op te herkennen is, dan graag via 0900-8844 dit melden bij de politie t.a.v. Team Leiden-Noord", zo laat de politie op Facebook weten.