Afbeelding
Foto: pexels.com

Betaald parkeren blijkt 1 aprilgrap

parkeren n Op 30 maart twitterde VVD-raadslid Marcus Rolloos dat zijn fractie een motie had geschreven om betaald parkeren in te voeren.

Een opmerkelijk bericht omdat de Oegstgeester VVD-fractie al jaren fervent tegenstander van iedere vorm van betaald parkeren is. Om de boodschap enige geloofwaardigheid te geven, hadden de liberalen er een verhaal omheen gebouwd, dat uit de mond van ‘groene VVD’er’ Rolloos net iets betrouwbaarder leek. Zo zou het plan betekenen dat het betaald parkeren vooral bij oplaadpalen voor elektrische auto’s zou gaan gelden. Dit om het foutparkeren bij deze palen door brandstofauto’s te verhinderen. Betaald parkeren zou dan ook niet gaan gelden voor elektrische auto’s.

Dat maakte deze 1 aprilgrap dermate geloofwaardig, dat hij in diverse media werd meegenomen. Op de vroege donderdagochtend van 1 april maakte Rolloos namens de VVD bekend dat het om een 1 aprilgrap ging. “De VVD-fractie van Oegstgeest blijft verklaard tegenstander van betaald parkeren,” laat Rolloos desgevraagd weten.


Brandweer blust brand in bouwcontainer

brandweer n Maandagmiddag 5 april moest de brandweer rond 13.15 uur in actie komen voor brand in een bouwcontainer aan de De Voscuyl. De container stond onder een carport, vlakbij een woning. Door het snelle optreden van de brandweer kon overslag voorkomen worden.