Op tweede paasdag deelden de Paashaas en kuiken Keiki paastraktaties uit. | Foto Peter van de Wetering
Op tweede paasdag deelden de Paashaas en kuiken Keiki paastraktaties uit. | Foto Peter van de Wetering Foto: Peter van de Wetering

Paashaas in Gruneriebuurt

pasen n Helaas konden ook dit jaar vanwege de coronapandemie ouders en kinderen niet samenkomen om op uitnodiging van de Paashaas eieren te gaan zoeken.

In de Gruneriebuurt had de Paashaas daarom via de mail iedereen in de buurt gevraagd om mee te helpen paaseieren te versieren en deze te verstoppen aan de voorgevel van de huizen. Veel buurtgenoten hadden dat verzoek opgevolgd, zodat de buurt er op haar paasbest uitzag. Paaszaterdag en eerste paasdag konden kinderen, samen met hun ouders, de eieren gaan zoeken. Op een plattegrond moest worden aangekruist waar eieren gevonden werden, en daarna kon die plattegrond op het postadres van de Paashaas bezorgd worden. Op de kille ochtend van tweede paasdag deelden de Paashaas en Keiki het kuiken helemaal coronaproof aan alle deelnemers een paastraktatie uit. En dat niet alleen, ook veel ouderen in de Gruneriebuurt werden verrast met een paasattentie.

Afbeelding
Afbeelding