Wethouder Jan Nieuwenhuis en Hans Ludo van Mierlo ondertekenen de nieuwe overeenkomst. | Foto Tim Helming
Wethouder Jan Nieuwenhuis en Hans Ludo van Mierlo ondertekenen de nieuwe overeenkomst. | Foto Tim Helming Foto: Tim Helming

Gemeente en Dorpsmarketing tekenen nieuwe overeenkomst voor drie jaar

economie n Wethouder Economische Zaken Jan Nieuwenhuis en Hans Ludo van Mierlo, voorzitter van de stichting Dorpsmarketing Oegstgeest hebben op donderdag 1 april een nieuwe Service Level Agreement voor drie jaar getekend.

In de overeenkomst is vastgelegd wat de gemeente van de stichting Dorpsmarketing Oegstgeest verwacht en wordt een gemeentelijke subsidie toegekend van € 75.000 per jaar. De gemeente gaat er daarbij van uit dat Dorpsmarkering Oegstgeest daarnaast ook 25% eigen inkomsten genereert.


Promotie

Dorpsmarketing is verantwoordelijk voor de promotie van het dorp. Met de permanente regiocampagne ‘Terug naar Oegstgeest’. Maar ook met de corona-campagne ‘Houd Oegstgeest vitaal, koop (ook online!) lokaal’ en diverse andere campagnes en activiteiten. Dorpsmarketing Oegstgeest draagt, door middel van deze campagnes, bij aan het in stand houden van de goede infrastructuur in het dorp. Op het gebied van winkelen, sport, cultuur en recreatie.

Dorpsmarketing verzorgt ook onder meer de site www.terugnaaroegstgeest.nl , de OEGST! UITagenda op internet en in de Oegstgeester Courant en de jaarlijkse gemeentegids.


De stichting Dorpsmarketing Oegstgeest werd in 2017 opgericht op initiatief van de gemeente. De hoofddoelstelling is het promoten van Oegstgeest bij (potentiele) bewoners, bedrijven en bezoekers met als doel het creëren van meer economische en sociaal-culturele activiteiten, de dorpscultuur te versterken en het beste in de eigen gemeenschap naar boven te halen. Dorpsmarketing richt zich behalve op de eigen inwoners ook op de 225.000 regiobewoners binnen een straal van vijftien kilometer. Meer dan vijftig ondernemers en verenigingen zijn partner van Dorpsmarketing Oegstgeest.


Reactie op brief over toekomst Hofbrouckerpark

Graag reageren wij op de brief in de OC van 31 maart jl. over de toekomst van het Hofbrouckerpark.


Er wordt gesuggereerd dat D66 voorstander is van hoogbouw in het Hofbrouckerpark en zodoende geen oog heeft voor het behoud van het groen in Oegstgeest. Niets is minder waar. Wij zetten al jaren in op een zo groen en duurzaam mogelijke woonomgeving voor alle Oegstgeestenaren. Wij kijken daarbij niet alleen naar het woongenot van een groep mensen rondom het Hofbrouckerpark, maar proberen met een vooruitziende blik op wonen en groen, te streven naar een gemeente waar het voor alle inwoners goed toeven is. Daarbij willen we uitdrukkelijk ook rekening houden met de behoefte van senioren, starters en het tekort aan sociale woningbouw. Het is belangrijk om met bewoners, omwonenden, experts en politiek, na te denken over groene en duurzame oplossingen voor de situaties in en om het Hofbrouckerpark/Hofwijk om zodoende bij te kunnen dragen aan een toekomstbestendig Oegstgeest.

Wij willen graag met belanghebbenden en belangstellenden in gesprek, maar dan wel met open vizier!


Bestuur D66 Oegstgeest (bestuur@d66oegstgeest.nl)


Herdenking Jodenvervolging Leiden

herdenken n Op zondag 11 april vindt er weer - opdat wij nooit vergeten - de jaarlijkse Herdenking van de Jodenvervolging in Leiden plaats. Ook dit jaar zal de Stichting een online herdenking organiseren nu een herdenking in de Marekerk niet door kan gaan.

Dit jaar zal rabbijn Clary Rooda een Leidse geschiedenis vertellen. Haar moeder is tijdens oorlog in de onderduik geboren in Leiden, in een huis van het Leids artsenverzet aan de Oude Singel. Eén en ander wordt omlijst door prachtige joodse gezangen van chazaniet Anna de Voogt. De opname van de vertelling en gezangen zal op 11 april op de website www.herdenkingleiden.nl worden geplaatst.

Afgelopen jaar is ons lesmateriaal voor basis- en voortgezet onderwijs, waaronder een ‘meespeel-opera’ met subsidie van onder andere de gemeente Leiden verder ontwikkeld. Voor dit lesmateriaal over Leidse kinderen en jongeren tijdens de Tweede Wereldoorlog, verwijzen we u naar onze website, Educatie.

De herdenking mag zich de afgelopen jaren verheugen in een toenemende belangstelling. De laatste jaren waren er meer dan tweehonderd bezoekers, onder wie ongeveer twintig schoolkinderen die een mooie bijdrage leverden met het oplezen van namen en het maken van een bloemenmonument.

"Dus ga op 11 april naar www.herdenkingleiden.nl en herdenk met ons mee. De Herdenking is voor iedereen: jong en oud, joods en niet-joods, gelovig en ongelovig. Kortom: voor iedereen die bereid is om niet te vergeten", laat de organisatie weten.


De Stichting Herdenking Jodenvervolging Leiden herdenkt op ingetogen en waardige wijze Leidse joden die in de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord. Zij wil de holocaust in herinnering houden en aandacht vragen voor het gevaar van antisemitisme en maatschappelijke uitsluiting. Daartoe houdt de stichting een jaarlijkse herdenking waarbij jongeren actief worden betrokken. Met verhalen, muziek en rituelen wordt de vervolging van de joden in Leiden en omgeving voelbaar gemaakt. De stichting draagt ook met lesmateriaal bij aan de educatie over de holocaust. Bij de herdenking is iedereen welkom, ongeacht geloof of herkomst.

www.herdenkingleiden.nl

Afbeelding