Bomix

politiek n Het milieu-onvriendelijke middel Bomix is gebruikt langs de N206. Dat is reden tot zorg voor gemeenteraadslid Karin Rosdorff (HVO).

Het raadslid gaf tijdens de raadsvergadering aan: “Er blijkt materiaal gebruikt te zijn met zware metalen. Om dat te verwijderen, gaat veel geld kosten. Wat zijn de gevolgen voor woningbouw?” Wethouder Peter Glasbeek kon haar geruststellen: “Als er iets ernstigs aan de hand zou zijn, zou u daar iets over horen. Dat is ons niet bekend. Aan de Oegstgeester kant is deze bouwer helemaal niet actief geweest. Dit voltrekt zich uitsluitend aan de Katwijkse kant; aan de andere kant van de Oude Rijn.”


Strijd tegen wachttijden

politiek n Gemeenteraadslid Menno Welling (PrO) maakt zich zorgen over de jeugdzorg. Hij komt in april, tijdens een commissievergadering, met een motie hierover.

In deze motie geeft hij aan, dat kinderen het recht hebben op goede zorg. En dat wachtlijsten onwenselijk zijn en bestreden moeten worden. Daarom roept Welling het gemeentebestuur op, te zorgen voor ‘overbruggingszorg’ aan alle kinderen die nu nog op een wachtlijst van jeugdzorg staan.

Welling stelt ook voor een lokaal actieplan op te zetten met de naam: ‘Lijm de Zorg’. “Hierbij moet radicaal ingezet worden op het terugdringen van wachtlijsten en wachttijden in de jeugdhulp en GGZ.” Volgende maand wordt duidelijk of een meerderheid van de gemeenteraad deze voorstellen steunt.


Verbazing over bouwplannen

politiek n Het nieuws over de plannen om een groot woningbouwproject te ontwikkelen op de locatie van La France kwam voor de gemeenteraadsleden als donderslag bij heldere hemel. En het zinde hen niets dat inwoners hier eerder over wisten dan zij.

“Is het de juiste volgorde dat bewoners geïnformeerd worden over een groot woningbouwproject, maar de raad op geen enkele wijze hierover geïnformeerd wordt?”, wilde VVD-fractievoorzitter Sven Spaargaren weten. PrO-raadslid Nico Janssen en Lokaal-fractievoorzitter Eelke van den Ouweelen vroegen zich af of het college van burgemeester en wethouders al afspraken had gemaakt met de projectontwikkelaar om medewerking te verlenen aan de woningbouw.

Wethouder Peter Glasbeek benadrukte: "Ik heb er geen medewerking aan verleend. Alleen heb ik een keer een overleg gehad met de projectontwikkelaar. Het staat de eigenaar en projectontwikkelaar volstrekt vrij om met omwonenden en buren te polsen hoe men tegen de plannen aankijkt. Dat is juist iets wat wordt voorgestaan.” Wel zijn ambtenaren al in gesprek met de projectontwikkelaar over de te volgen regels en procedures. Glasbeek: "De planning van de eigenaar is niet met ons gedeeld en niet met ons afgestemd.”