Afbeelding
Foto:

Paashaas verstopt geen Gouden Ei maar brengt reuze-eieren

pasen n Ook dit jaar kan de Paashaas het befaamde Gouden Ei van Haaswijk niet komen verstoppen in het Hotzpark. Normaal worden daar elk jaar honderden eieren, waaronder één of twee gouden, verstopt.

Omdat er vanwege de coronamaatregelen nog geen evenementen georganiseerd mogen worden, heeft de Paashaas wat anders bedacht. In plaats van het zoeken naar de eieren in het Hotzpark, kunnen de kinderen nu een kleurplaat afhalen bij Snackbar 't Haasje, die ze daarna weer daar ingekleurd kunnen inleveren in ruil voor wat lekkers. Onder de inzenders worden twee reuze chocolade eieren verloot, die de Paashaas al heeft gebracht.


Thuis-editie Hut’16 met Pinksteren

timmeren n In het Pinksterweekend van 21 tot en met 23 mei kunnen kinderen uit Oegstgeest thuis een echte hut bouwen. Wegens de coronamaatregelen organiseert scoutingvereniging Sagara’s Satrya’s dit jaar helaas geen huttenbouwfestijn op het eigen terrein.

"In plaats daarvan brengen we hut bij jullie thuis in je eigen tuin!" laat de organisatie van het huttenbouwfestijn weten. "Heb je zin om een paar dagen te timmeren en zagen met Pinsteren, dan kun je samen met vriend(inne)tjes/ neven/nichten/buurtkinderen je eigen hut bouwen in je eigen tuin. Bij de Sagara’s kun je hiervoor een bouwpakket kopen waarmee je samen met 5 à 6 kinderen een eigen hut kunt bouwen. In het bouwpakket zit het heuse bouwmateriaal (pallets hout en spijkers, materiaal om te versieren) en natuurlijk wat lekkers te eten en drinken."

Er worden daarnaast online bouwtips gegeven en er kan in het Pinsterweekend op zaterdag en zondag via WhatsApp contact worden gezocht met het bouwteam van Hut ‘16.
Het bouwpakket is vanaf woensdag 24 maart om 7.00 uur te bestellen via de site hut.sagara.nl.
"In totaal kunnen we twintig groepjes laten deelnemen aan de coronavariant. De inschrijving sluit op vrijdag 16 april. Mocht je geen tuin hebben en wél graag willen bouwen dan kan het team van Hut’16 met je meedenken over een passende bouwplek."
Deze thuis-HUT is mogelijk dankzij veel sponsors waaronder De Wit Transport, SKO Oegstgeest en de gemeente Oegstgeest. Vrijwilligers helpen om de bouwpakketten thuis te bezorgen. Oegstgeestenaren die een bestelbus of aanhanger te leen hebben voor het bezorgen kunnen zich aanmelden via hut.sagara.nl. Daar zijn ook de allerlaatste ontwikkelingen te vinden.


Bevers Sagara Satrya's op speciale wijze geïnstalleerd

scouting n Zaterdag 20 maart zijn de Bevers van de Sagara Satrya’s op een unieke wijze geïnstalleerd.

Normaal gesproken vindt de installatie plaats op het terrein van de Sagara Satrya’s bij de Bever-burcht. Dan worden kinderen officieel Bever en Sagara.


Omdat het nu natuurlijk niet mogelijk is om de ouders en familie uit te nodigen, zijn de Bevers in hun eigen voortuin door de leiding geïnstalleerd. Na de feestelijke installatie, compleet met slingers, confetti en een oorkonde, kunnen deze zeven bevers zich een echte Sagara noemen.

"Ben je ook benieuwd wat de bevers zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur tijdens hun opkomst doen? Kom dan een keertje meedraaien met ons. Kijk op www.sagara.nl", aldus een woordvoerder.


Aanpak stagetekorten

Stagepact071 n Het creëren van 1000 stageplaatsen voor studenten uit de Leidse regio en Katwijk. Dat is waar de partners van Economie071 de handen voor ineen slaan.

Hiermee willen ze voorkomen dat studenten vanwege de coronacrisis studievertraging oplopen en zorgen dat bedrijven toegang blijven houden tot jong talent. Dit vraagt maatwerk en betrokkenheid van lokale werkgevers. Yvonne van Delft, voorzitter Economie071 en wethouder gemeente Leiden: "Er bestaan al goede lokale initiatieven op het gebied van samenwerking rondom stages, zoals in Katwijk. Door de coronacrisis is het tekort echter te groot geworden om het onafhankelijk van elkaar op te lossen. Met het Stagepact071 verbinden we lokale initiatieven aan elkaar, zodat er een sterke regionale structuur ontstaat. Waar dat nodig is geven we jongeren zo een extra impuls om hun opleiding af te ronden en zijn er voldoende mensen opgeleid die we straks heel hard nodig hebben op de arbeidsmarkt." Bedrijven en organisaties die mee willen doen aan Stagepact071 sturen een mail naar contact@economie071.nl.



Afbeelding