Afbeelding
Foto:

Oegstgeest zaterdag samen succesvol opgeschoond

opruimen n Op straat en in de natuur is enorm veel afval te vinden. Vandaar dat op zaterdag 20 maart opnieuw de Landelijke Opschoondag werd georganiseerd.

In Oegstgeest nam jong en oud actief deel aan deze actie. Voor wie dat wilde, stelde de gemeente grijpers, afvalzakken en hesjes beschikbaar.


Wethouder Peter Glasbeek is blij met alle inzet. “Zwerfafval ziet er niet uit en is slecht voor de natuur. Het is fantastisch dat zoveel mensen met enthousiasme aan de slag gegaan zijn, in en vanuit de gemeente.” Hij benadrukt dat het hier niet alleen om een eenmalige actie gaat. “Veel mensen lieten ons weten dat ze regelmatig afval opruimen tijdens een wandeling, als ze de hond uitlaten of gewoon in de buurt. Dat scheelt natuurlijk enorm.”

De gemeente hielp de opruimers een handje door materialen beschikbaar te stellen en de gevulde zakken weer op te halen. In totaal werden ruim 130 grijpers uitgeleend en inmiddels liggen er zo’n 100 volle afvalzakken op de gemeentewerf.

"De kinderen deden enthousiast mee en kregen veel complimentjes van omstanders", vertelt één van de deelnemers, Mia de Beun (zie foto). "Hoewel zo op het oog Oegstgeest er redelijk schoon uitziet, was het resultaat na anderhalf uur opruimen verbazingwekkend. We waren allemaal erg tevreden over het resultaat en sommigen willen de grijpers behouden om tijdens een wandeling ook terloops wat afval op te kunnen ruimen." De gemeente heeft aan dit laatste verzoek gehoor gegeven.