D66 organiseert succesvolle online bijeenkomsten

politiek n Vorige week organiseerde D66 Oegstgeest samen met een aantal afdelingen in de regio online themasessies om in gesprek met de kiezer te gaan. Beide themasessies werden druk bezocht.

Op woensdag 10 maart stond 'Gezond onderwijs' centraal. Tweede Kamerlid Paul van Meenen en kandidaat Tweede Kamerlid en huidige wethouder in Lisse Jeanet van der Laan vertelden over hun plannen. Vorig jaar startte Paul van Meenen een schoolreis en ging in het hele land op bezoek bij scholen om input op te halen voor een nieuwe onderwijsvisie. Jeanet van der Laan, ex voetbalinternational, zet zich in op een sportbeleid met focus op sport op school, voeding en het verenigingsleven.

Afgelopen vrijdag was het thema de toekomst van Schiphol. Een thema dat leeft in Oegstgeest en de regio. Tweede Kamerlid Jan Paternotte die sinds 2017 woordvoerder Schiphol is, ging in gesprek met kiezers. Verschillende onderwerpen kwamen ter sprake zoals de geluidsoverlast en het aantal nachtvluchten.

"Het is goed dat we ondanks corona deze sessies hebben kunnen organiseren voor de kiezers in Oegstgeest en de regio. Niet alleen om te praten over deze thema's maar ook dat kiezers in gesprek kunnen gaan met Tweede Kamerleden. Dat verkleint de afstand tussen politiek en burger", aldus Carina Bos, voorzitter D66 Oegstgeest.