Vanaf september worden er matinees gepland in Dorpscentrum Oegstgeest.
Vanaf september worden er matinees gepland in Dorpscentrum Oegstgeest. Foto: Willemien Timmers

Dorpscentrum start met matinees later in jaar

cultuur n Volledig afhankelijk van de coronamaatregelen heeft het Dorpscentrum het plan opgevat om te starten met zondagmiddag matinees.

Vooralsnog wordt er gestart met eenmaal per maand een matinee van 15.30 tot 17.30 uur.

De programmering is erop gericht dat een breed veld van de amateurcultuur de gelegenheid krijgt om hun kunnen ten tonele te brengen. Dorpscentrum Oegstgeest denkt aan muziek van klassiek tot jazz, toneel, koren, interessante lezingen, kunstenaars, workshops etcetera.

Het ligt zeker in de bedoeling om bij voldoende belangstelling de matinees uit te breiden naar enkele keren per maand.


gezelligheid

Het Dorpscentrum is er voor iedereen. Daarom wil men er graag dit soort activiteiten organiseren. Zeker na de renovatie is het Dorpscentrum er geheel klaar voor. Een schitterende grote zaal voor de grote gezelschappen en de foyer voor een kleinschalig optreden. Tijdens de matinees zal de bar geopend zijn dan gaat de gezelligheid samen met mooie liveoptredens.

De bedoeling is dat iedereen dan op elk tijdstip rustig kan binnenwandelen en kennismaken met een optreden. De eerste matinee is voorzichtig gepland op 19 september.


Oproep

Het Dorpscentrum roept alle amateur musici/artiesten op zich alvast op te geven voor een optreden. Onkosten worden vergoed. Er wordt natuurlijk gehoopt op belangstelling uit Oegstgeest, maar musici en artiesten uit de regio zijn net zo van harte welkom.

Geïnteresseerden kunnen zich op opgeven bij Rob Boxhoorn via pr@dorpscentrumoegstgeest.nl.