Gratis compost

groen n De gemeente Oegstgeest geeft gratis compost aan alle inwoners die daar behoefte aan hebben.

Met deze actie bedankt de gemeente haar inwoners voor hun inspanning bij het gescheiden aanleveren van groente-, fruit- en tuinafval (GFT) en groenafval (zoals snoeihout, takken, gras).

Inwoners van Oegstgeest kunnen vrijdag 26 maart van 12.30 uur tot 20.00 uur op het parkeerterrein van sportpark De Voscuyl langskomen om de gratis zak compost op te halen. De gemeente zal hiervoor speciaal een coronaproof drive through inrichten.


Correctie

rectificatie n In het artikel over de mogelijk nieuwe naam van de Vereniging Oud Oegstgeest is een storend foutje terechtgekomen.

Jaap van den Broek werd ten onrechte aangeduid als 'fractievoorzitter' van Hart voor Oegstgeest, terwijl hij 'gewoon' raadslid is. Bij het vertrek van fractievoorzitter Frits van Dissel in december werd deze opgevolgd door Karin Rosdorff.


Drugs in vrachtwagen

politie n De politie heeft op 19 februari in de avond een grote hoeveelheid drugs aangetroffen in een vrachtwagen in Oegstgeest. Alle aangetroffen drugs zijn in beslag genomen. Het onderzoek naar de herkomst van de drugs is opgestart.


Koffiespeeltuin

bieb n Op 31 maart vindt de Koffiespeeltuin weer plaats. Digitaal met een leuke muzikale workshop ‘Muziek op schoot' door de Mirtetak. Een activiteit voor ouders èn kinderen van 2 tot 4 jaar. De workshop vindt plaats via Zoom en staat helemaal in het teken van Pasen. De Koffiespeeltuin start om 10 uur. Aanmelden via www.koffiespeeltuin.nl.