Afbeelding
Foto:

Tien jaar na brand Rivierduinen

herinneren n Op veel inwoners van Oegstgeest, met name hulpverleners en leden van de vrijwillige brandweer, heeft de brand in de kliniek Intensieve Zorg Ouderen van GGZ Leiden Rivierduinen van zaterdagavond 12 maart 2011, een onuitwisbare indruk gemaakt.

Afgelopen vrijdag was het tien jaar geleden dat er bij deze brand in het gebouw aan de Kasteellaan drie bewoners om het leven kwamen. Donderdag 11 maart om 15.00 uur heeft Rivierduinen hier intern met alle betrokkenen bij stilgestaan middels een herdenking. Iedereen die zich verbonden voelde, was welkom bij het monument op de Valklaan 1. De herdenking was in de buitenlucht met inachtneming van de coronamaatregelen. Er zijn kaarsjes aangestoken, bloemen neergelegd en een geestelijke verzorger van Rivierduinen was ook aanwezig.
GGZ Rivierduinen heeft direct na de brand een herdenkplek ingericht. Deze was eerst op de plek van het verbrande gebouw. Die grond is inmiddels niet meer van Rivierduinen, en dus werd de herdenkplek verplaatst naar hun kliniek bij Valklaan.


Duinzigt wil buiten sporten

beweging n Het Teylingencollege, locatie Duinzigt, heeft een spoedaanvraag gedaan om sportvelden bij LOHC te huren voor bewegingsonderwijs. In verband met corona kiest de school ervoor om gymlessen in de buitenlucht te geven. In 2020 heeft de school ook gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. De vergoeding voor huur van sportvelden is een voorziening die een school voor voortgezet onderwijs bij de gemeente kan aanvragen. Het college van B&W kent de vergoeding toe.