Afbeelding
Foto:

Wilgen knotten Poelgeest

groen n Wie de laatste tijd door het Vroege Vogelspark van Poelgeest liep kon je de knotwilgen horen klagen. Ze vonden dat hun hoofdtooi veel te lang gegroeid was.

Vijftien bomen aan elke kant van het park wilden er weer fatsoenlijk bij staan. Ook de wilgenwigwam liet zich horen: zijn bovenkant reikte tot hoog in de hemel. En de wilgentunnel, die was helemaal uit zijn krachten gegroeid. Maar ja, de kappers waren nog gesloten, dus wat moesten ze?

Gelukkig waren daar zes vrijwilligers die zich over de wilgen ontfermd hebben. Dat kon coronaproof – de wilgen staan op meer dan 1,5 meter afstand van elkaar.

Bij de wilgen in de parkranden zijn de bakkebaarden geschoren – de takken die langs de stam uitgegroeid waren. Verder is de helft van de bomen van hun pruiken ontdaan. Niet allemaal, maar om en om, zodat het niet meteen een heel kale boel wordt. Volgend jaar komen de andere aan de beurt.

Bij de wigwam en de tunnel waren zowat alle takken recht omhoog gegroeid, terwijl het de bedoeling was dat de zijkanten dicht zouden groeien. Het was nog een aardige klus om al die hoge uitschieters af te zagen. De vrijwilligers hopen dat de bomen hun energie nu in die zijkanten gaan stoppen zodat de kinderen straks weer in een fraaie wigwam en een spannende wilgentunnel kunnen spelen.