Jet Bussemaker. | Foto John Bakker
Jet Bussemaker. | Foto John Bakker Foto: John Bakker Fotografie & Film

Jet Bussemaker signeert in boekhandel

lezen n Op zaterdag 6 maart is oud-Oegstgeestenaar Jet Bussemaker te gast bij de Rijnlandse Boekhandel. Zij signeert er - in de etalage - tussen 14.00 en 15.00 uur haar nieuwe boek 'Ministerie van Verbeelding'.

Jet Bussemaker is opgegroeid in Oegstgeest en bracht haar middelbareschooltijd door op het Rijnlands Lyceum voordat ze voor haar studie naar Amsterdam verhuisde.

In het boek Ministerie van Verbeelding, dat al enkele mooie recensies kreeg, blikt Jet Bussemaker terug op haar tijd in de politiek, eerst als Tweede Kamerlid, later als staatssecretaris en minister. Zij barstte van de idealen toen ze de politiek inging. Maar als bewindspersoon stootte zij in de politieke praktijk regelmatig haar neus en zag mooie plannen verzanden. En intussen ervoer zij dat de kloof tussen burgers en politiek alsmaar groter werd; een thema dat bij de komende verkiezingen nog steeds belangrijk is in alle partijprogramma’s.


In Ministerie van Verbeelding legt Bussemaker op openhartige wijze verantwoording af over haar politiek carrière en trekt ze belangrijke lessen voor de toekomst. Ze pleit voor een flexibele, creatieve overheid met een hart, een overheid die zich niet blind staart op bureaucratische cijfers maar die de burger houvast biedt in complexe tijden. Het blijft niet bij visie alleen: helder en overtuigend schetst ze de stappen om die te verwezenlijken.


Ministerie van Verbeelding is een uniek, meeslepend en belangwekkend boek van een politicus die haar idealen nooit heeft verloren.


Jet Bussemaker zal op 6 maart een uur lang coronaproof signeren in de etalage van de Rijnlandse Boekhandel in winkelcentrum Lange Voort. Lezers kunnen het boek vanaf nu reserveren en, al dan niet met boodschap van Jet, laten signeren.


Het boek is daarna af te halen bij het Rijnlandse Boekhandel-afhaalloket of het wordt thuisbezorgd.