'Fijn om te merken dat zoveel bewoners hun buren iets moois toewensen.'
'Fijn om te merken dat zoveel bewoners hun buren iets moois toewensen.' Foto:

Cadeautje MeerWonen namens de buren

geven n 'Wie van uw buren wenst u een extra cadeautje toe in 2021?' Deze vraag heeft woningcorporatie MeerWonen eind vorig jaar via een kerstkaart aan al haar 3.300 huurders gesteld en daar werd enthousiast op gereageerd.

In totaal ontving de corporatie 130 lieve en originele wensen waarvan de meeste te vervullen waren. De wensen varieerden van planten en bloemen voor de buren tot een bijeenkomst in een complex om elkaar weer eens op een gezellige manier te spreken. Van hondenkoekjes voor de buurhond tot vogelvoer om de vogels de koude winter door te helpen. En niet te vergeten puzzels, boeken, tijdschriften en fruitmandjes voor de broodnodige vitamines. De meeste huurders hebben ook echt nagedacht over de persoonlijke boodschap die ze aan hun buren wilden meegeven.

MeerWonen heeft uit alle reacties een selectie gemaakt. Op 15 en 16 februari bezorgden de wijkbeheerders en woonconsulenten van de corporatie in totaal 75 cadeautjes in Oegstgeest en Kaag en Braassem. Dit leverde lieve en soms ontroerde reacties op. Men gaf aan heel blij te zijn met deze persoonlijke verrassing. Vaak was er tijd voor een praatje met de medewerkers van MeerWonen. "Fijn om te merken dat zoveel bewoners hun buren iets moois toewensen in deze lastige tijd. Een leefbare en prettige buurt creëer je met elkaar", aldus een medewerker.

Er zat een aantal wensen bij voor de hele buurt en ook daar besteedt MeerWonen aandacht aan. Zo brengen wijkbeheerders binnenkort een insectenhotel naar de bewoners van een complex met een gemeenschappelijke binnentuin.


Vragen over bouwen bij hoogspanningskabels

politiek n ‘’Zorg voor zo weinig mogelijk woningen onder en bij hoogspanningskabels”. Dit pleidooi hield gemeenteraadslid Karin Rosdorff (Hart voor Oegstgeest) vorige week.

Door Joep Derksen

Het gemeentebestuur overweegt deze bouw-optie omdat woningbouw zorgt voor extra inkomsten. Hart voor Oegstgeest maakt zich zorgen over deze ontwikkeling. De partij wijst op mogelijke ecologische schade. In een voorstel riep Rosdorff het college op om mogelijk toekomstige woningen ‘zowel in hoogte als dichtheid passend in de omgeving te laten zijn''.

Wethouder Matthijs Huizing vond het echter ‘een overbodig voorstel'. "De meeste punten zijn standard operating procedures. Het moet passen in de omgeving en uiteraard komen we met financiële scenario's. Dit voorstel voegt weinig toe aan waar we toch al mee bezig zijn.” Rosdorff reageerde: ‘'We zien het liefst helemaal geen bebouwing in de hoogspanningszone. Als die er komt, willen we dat limiteren tot de maximale dekking van de kosten van het gemeentelijke deel. We willen niet dat daar maximaal gebouwd gaat worden.” Het voorstel werd echter met een grote meerderheid verworpen met tegenstemmen van CDA, VVD, PrO en D66.