Negen deelnemers van basisscholen uit Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar streden om een plekje in de volgende voorleesronde.
Negen deelnemers van basisscholen uit Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar streden om een plekje in de volgende voorleesronde. Foto:

Jasmijn Wolfs winnaar

voorlezen n Bibliotheek Bollenstreek en Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar organiseerden op donderdag 18 februari de voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd, dit jaar volledig digitaal.

Negen deelnemers van basisscholen uit Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar streden om een plekje in de volgende ronde. De jury bestond uit: Miriam Buurmans, schrijfster en medewerker van Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar, Jan Halin, oud basisschool directeur en voorzitter vereniging Osger en Kevin Hassing, (stem)acteur en schrijver.

Na een spannende wedstrijd werd Jasmijn Wolfs van de Hofdijckschool uit Oegstgeest de winnaar. Zij las voor uit het boek Juffrouw Pots van Tosca Menten. De landelijke finale vindt dit jaar op 26 mei plaats. De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken.