Online workshop Bob Ross

schilderen n Ga net als Bob Ross met olieverf aan de slag op een wit canvas tijdens deze online Workshop | Bob Ross op 6 maart van 14.00 tot 16.00 uur bij Volksuniversiteit Oegstgeest.

Bob Ross staat bekend om zijn liefde voor natuur en dit zie je terug in zijn bekende landschapsportretten. Door zelf een eigen Bob Ross te schilderen ontdekken deelnemers zijn unieke werkwijze. Deelnemers worden online begeleid door een officiële Bob Ross-kunstenaar (met licentie). Tijdens de workshop komen verschillende facetten van schilderen voorbij: de verschillende stijlen, kleurgebruik en compositie, alles komt aan bod.

De uiterste aanmelddatum is 25 februari. Aanmelden kost €45,00 inclusief materialen en kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl/volksuniversiteit.


Ontvreemde schoenen terug

retour n Afgelopen zondag dacht een Oegstgeestenaar het weekend leuk af te sluiten door met vrienden nog even te gaan schaatsen. Bij terugkomst in Haaswijk bleken zijn schoenen en die van dochter, neef en nicht te zijn verdwenen bij de fietsbrug over het Oegstgeesterkanaal. Na een oproep op Facebook gericht aan de 'grappenmakers' om de schoenen terug te geven aan de rechtmatige eigenaren, kwam er een anonieme tip. Alle schoenen vonden uiteindelijk hun weg terug naar huis.