Anita van Roessel en Anneke Langenberg verrassen Oegstgeestenaren. | Foto Anita van der Kaaden
Anita van Roessel en Anneke Langenberg verrassen Oegstgeestenaren. | Foto Anita van der Kaaden Foto: Anita van der Kaaden

Een klein Zonnebloem-gebaar

geven n Zonnebloemers geven niet zomaar op. Ze blijven zoeken naar mogelijkheden om elkaar te verrassen met warmte en vrolijkheid.

Naar manieren om brievenbussen te vullen met licht en goede moed. Ook als het snijdend koud is en ook als elkaar ontmoeten bijna niet meer kan.

In heel wat huiskamers wordt de tafel deze week gedekt met fleurige servetten vol vlinders en zonnebloemen.

Voor meer info over Zonnebloem Oegstgeest: www.zonnebloem.nl/oegstgeest of neem telefonisch contact op met de secretaris via (071) 522 76 57.


'Academisch Universum'

kunst n De onlangs tot stand gekomen vernieuwing van de receptie van de 'Oude UB' aan het Rapenburg in Leiden (thans onderkomen van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden) heeft vorige week zijn bekroning gevonden met de onthulling van het kunstwerk "Academisch Universum”, gemaakt door het Leidse duo Barbara van Druten en Niki Koutouras.

Het Academisch Universum omvat alle disciplines die de Universiteit Leiden rijk is. Als architect van de prachtige nieuwe receptie van de Oude UB fungeerde Oegstgeestenaar Marcel van Dijk, waarbij de uitvoering werd toevertrouwd aan Webbers Bouwmanagement. De kleurenrijkdom van het kunstwerk is overeenkomstig de wens van onder andere Marcel van Dijk.