Afbeelding
Foto:

Wandelen in tijden van corona

Lopen door het Bos van Wijckerslooth en langs de Pastoorswetering

wandelen n Het Milieu Educatie Centrum (MEC) wil de traditie om op de tweede zondag van de maand een wandeling door de natuur aan te bieden graag voortzetten. Deze maand is dat dus 14 februari aanstaande, dat is op Valentijnsdag.

Het wandelen moet in deze tijd wel in aangepaste vorm, omdat groepen niet groter mogen zijn dan twee. Dit betekent dat het MEC een plattegrond van een wandeling ter beschikking stelt maar helaas de wandeling niet met gidsen kan begeleiden. Het wordt dus een self-guiding tour.

"Je kunt de plattegrond downloaden op de site van het MEC, www.mecoegstgeest.nl", vertelt een woordvoerder van het MEC. "Achtergrondinformatie kun je vinden in het boekje inspirerende dwaaltochten waar de wandeling in het kader van Open Monumentendag 2020 beschreven is."


De wandeling gaat deze keer door het bos van Wijckerslooth en langs de Pastoorswetering, een historisch getijdestroompje, dat uitwatert in de Rijnsburgse Vliet, tegenwoordig het Oegstgeesterkanaal. Wandelaars beginnen in het bos, aan de Rhijngeesterstraatweg.

"Fijn om die wandeling op deze speciale dag met een vriend of vriendin te lopen", geeft het MEC als suggestie mee.

De volgende MEC-wandeling is op zondag 14 maart. "We hopen dat we dan weer begeleide wandelingen kunnen aanbieden. Noteer deze datum vast in uw agenda."


www.openmonumentendagoegstgeest.nl