Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Parkeernota Oegstgeest in gemeenteraad

politiek n Het college van burgemeester en wethouders van Oegstgeest stelt de gemeenteraad voor om binnenkort de Parkeernota 2021 vast te stellen. Met de Parkeernota 2021 is het parkeerbeleid geactualiseerd en aangevuld met onder meer fiets-parkeren.

"Het fietsgebruik neemt nog steeds toe en dat willen we ook bevorderen met het oog op duurzaamheid en gezondheid. Goede fietsparkeervoorzieningen dragen daar aan bij", aldus het college.


maatwerk

De nota biedt ook handreikingen voor meer maatwerk, wat met het schaarser worden van de ruimte om te bouwen steeds belangrijker wordt.

Zo zijn de parkeernormen voor onder meer sociale woningen verlaagd, wat bijdraagt aan de financiƫle haalbaarheid en een groter aantal te realiseren woningen.


Integraal

Ook is het parkeerbeleid 'integraler' gemaakt met meer aandacht voor groen en klimaatbestendigheid. "Mede doordat de parkeerdruk verder is toegenomen, zijn we zeer terughoudend met het verlenen van uitritvergunningen als dat ten koste gaat van de parkeergelegenheid op straat", aldus het college.